Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijanski zavjet

Nova akcija Isusovca p. Ike Mandurića - Hodočašće 20 km dnevno za domovinu

ike mandurić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
20.06.2015.
u 16:21

Svećenik koji je nedavno spriječio sukob policije s braniteljima, najavio je da kreće u novu akciju - pod nazivom "Marijanski zavjet za domovinu"

Svećenik koji je stao na vrata crkve sv. Marka i spriječio sukob policije s braniteljima u traumatičnoj noći na Gornjem gradu, isusovac p. Ike Mandurić, u subotu je objavio da kreće u novu akciju pod nazivo "Marijanski zavjet za domovinu".

­HVIDRA i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te druge braniteljske i studentske udruge i zajednice koje se vremenom priključe, pokreću zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Smisao ovoga hodočašća je: molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske – poručuje p. Ike Mandurić sa svoga Facebook profila.

- Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda i Djevice Marije čijem zagovoru uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu. Obranili smo Hrvatsku, oružjem i krunicom oko vrata. Danas se opet trebamo za nju boriti, trajnom angažiranošću i molitvom. Hodočasnički će se put prelaziti u devet etapa, a svaka traje po tjedan dana, odnosno cijeli put traje devet tjedana. Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara. Organizatori pripremaju improvizirana prenoćišta i jednostavne obroke u konačištima – poručuje p. Ike, dodajući kako svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika, i prolazi unaprijed određenu rutu puta. Hodočašće kreće 21. lipnja iz Gunje, preko Šumanovaca, Vrbanje, Nijemaca, Lovasa i prva dionica završava u Aljmašu.

>>Pročitajte što isusovac koji je spriječio sukob priča o dramatičnoj noći u crkvi sv. Marka

>>Svećenik 'koji je spriječio sukob' na Markovu trgu poziva na bdijenje

Komentara 34

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:55 20.06.2015.

Tako je, domovina nam je sve, kakva je takva je druge nemamo...90% Katolika zna da nikada neće uspjet zavadit policiju i Branitelje, jer svi su oni bili u ratu protiv agresora, a ovim ostalim 10% nevjernika i mrzitelja svega hrvatskog,, najesen dolazi lijek.

Avatar Becarina
Becarina
00:57 21.06.2015.

Ovo su najvazniji momenti za domovinu od proglasenja nezavisnosti . Hvala pater Ike !

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
10:02 21.06.2015.

Jadan ma proklet je onaj što ne voli svoje... svoju "DOMOVINU"‼️‼️‼️‼️‼️‼️ Sve za HRVATSKU, HRVATSKU nizašto‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije