Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz jeruzalema

Osudili misu za Antu Pavelića: to je sramota za katoličku crkvu!

misa,Ante Pavelić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
30.12.2014.
u 10:57

Takva ceremonija uvreda je za sve Pavelićeve žrtve, objavio je centar Simon Wiesenthal

Centar Simon Wiesenthal u Jeruzalemu osudio je jučer misu koja je održana u Zagrebu na 55. godišnjicu smrti Ante Pavelića te je nazvao sramotom za Katoličku crkvu.

- Teško je vjerovati da su se u središtu glavnoga grada jedne članice Europske unije, u blizini sjedišta zagrebačke židovske zajednice, stotine ljudi okupile na komemoraciji za jednog od najvećih masovnih ubojica u Europi. Takva ceremonija uvreda je za sve Pavelićeve žrtve - objavio je Efraim Zuroff, direktor centra osvećenog progonu nacističkih zločinaca koji je istaknuo da je Pavelić tijekom Drugog svjetskog rata bio na čelu NDH koja je progonila Židove, Srbe i Rome.

>>Pavelić antifašist za 20%, Mussolini za 10% istarskih srednjoškolaca

>>U Zadru bez mise za Antu Pavelića, u Benkovcu njegove slike

Komentara 104

Avatar Slito
Slito
11:12 30.12.2014.

Uvazeni gosp. Zuroff,..pa vi ste u miru prepolovili Palestince,.. i nije vas sramota?

HR
HR4ever
11:23 30.12.2014.

Misa je sluzena i Gosp. Boljkovcu...

Avatar vitez
vitez
11:12 30.12.2014.

Ante Pavelić nije nikada osuđen! Bio je prvi hrvatski predsjednik i ostvario je san o Hrvatskoj, a komunisti umjesto da ruše vlast oni su srušili Dražavu NDH i to pokazuje koliko su državotvorni bili. Židov ZUrof bi se mogao malo više pozabaviti zločinima Izraela nad palestinskim narodom.Tu je zašuti ko riba. U čemu je razlika između zločina Izraela nad civilima ili onoga što je bilo za vrijeme NDH u vrijeme sveopćeg rata na kugli zemaljskoj! Nije li i onda bila ugrožena NDH i hrvatski narod? Ili samo Izrael u ime ugroženosti smije činiti zločine kao što sada čini nad Palestincima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije