Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

U Zadru bez mise za Antu Pavelića, u Benkovcu njegove slike

Pavelić, NDH
10.04.2010.
u 14:05

Na benovačkom sajmu 50-godišnjakinja je prodavala slike i kalendare s likom Ante Pavelića pa ju je privela policija

ZADAR - Zadarski ogranak udruge Hrvatski domobran danas ipak nije slavilo misu u čast Ante Pavelića i uspostave dana NDH. Kako nam je rekao njen predsjednik Marinko Radas, članovi su taj dan proslavili tek redovitom skupštinom i misom za sve poginule hrvatske branitelje.

Tako je i ove godine U Zadru izostao mimohod ulicama s ustaškim znakovljem i crnim uniformama, no isticanja takvih simbola ipak je bilo.

Naime, policija je danas oko 11 sati na Stočnom sajmu u Benkovcu privela 50-godišnjakinju s područja Splita koju su zatekli da prodaje kalendare i slike s likom Ante Pavelića.

Slike su joj oduzete, a 50-godišnjakinja je zaradila optužni prijedlog.

Ključne riječi

Komentara 48

OB
-obrisani-
09:07 11.04.2010.

A diče drugdi no u Bežigradu? Ti isti Antiša ihje proda za vike vikov Talijancin ida ih nisu partizani zajebali sad bi oni lipo bili Talija i Talijani a ne Ravtska i Rvati. Tako i tako ih pola jema Tlijanskeske pežijune iz Drugog svitskog rata a i Đerđa je prominia ime pa gase jema sad zvat Đuzepe a ne Josip ka čaje bia za komunizma. A parade mi je ža. Toje tribalo uvrstit u turističku ponudu jerbo ihje bilo baš šesno vidit onako lipe u crne košulje i gače obučene kako ponosno činidu đir po gradu. Tega se nemere vidit niđe usvitu.

OB
-obrisani-
09:18 11.04.2010.

A diče drugdi no u Bežigradu? Ti isti Antiša ihje proda za vike vikov Talijancin ida ih nisu partizani zajebali sad bi oni lipo bili Talija i Talijani a ne Ravtska i Rvati. Tako i tako ih pola jema Tlijanskeske pežijune iz Drugog svitskog rata a i Đerđa je prominia ime pa gase jema sad zvat Đuzepe a ne Josip ka čaje bia za komunizma iako neki tvrdidu da nije ni Talijanac vengo su mu didovi bili Albanci ka i Kaljmetini. A parade mi je ža. Toje tribalo uvrstit u turističku ponudu jerbo ihje bilo baš šesno vidit onako lipe u crne košulje i gače obučene kako ponosno činidu đir po gradu. Tega se nemere vidit niđe usvitu.

07
0720
19:44 10.04.2010.

Za Dom Spremni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije