Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar policije

Ostojić o braniteljima u Savskoj: Nemam razloga zabraniti taj prosvjed

Ranko Ostojić
Patrik Macek/PIXSELL
11.02.2015.
u 16:30

- Svi imaju pravo legitimno prosvjedovati koliko hoće - kazao je ministar Ostojić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je danas novinarima u Saboru da sigurnosne službe imaju informacije o Hrvatima koji ratuju u Ukrajini.

- Službe raspolažu podacima o pojedincima koji se uključuju na strani legitimne vlade u Ukrajini – kazao je Ostojić, no o njihovom broju te o ostalim podacima nije želio detaljnije govoriti.

"Svi imaju pravo legitimno prosvjedovati koliko hoće"

Osvrnuo se i na nedjeljnu predsjedničku inauguraciju te poručio da policija radi sve kako bi ona sa sigurnosnog aspekta bila profesionalno odrađena. Nije želio otkriti koliko će policajaca biti angažirano, već je rekao da novinari to pitaju policiju.

Na pitanje novinara poduzima li policija što po pitanju peticije kojom dio branitelja traži da se zabrani nezakonito okupljanje u šatoru pred Ministarstvom branitelja, Ostojić je odgovorio: - Svi imaju pravo legitimno prosvjedovati koliko hoće. Ja kao ministar nemam razloga da prekinem taj prosvjed ni da ga zabranim – kaže on.  

Kada je riječ o objavi na službenoj Facebook stranici Branimira Glavaša gdje je uz sliku Milorada Pupovca objavljena poruka "Pogledajte ovu njušku i uvijek imajte na umu kako je njegova mržnja prema hrvatskom rodu i državi Hrvatskoj, jedinica mjere zla i zločinačke politike prema vlastitoj domovini" ministar Ostojić rekao je da u ovom slučaju prijetnja mora biti ozbiljno shvaćena od onoga kome je upućena. - Ukoliko Milorad Pupovac tu prijetnju prijavi, policija će sigurno postupati – zaključio je ministar.

>>Zbog zastava ISIL-a policija u Gornjoj Maoči. Ostojić: Nije prvi put da se takvi incidenti događaju u BiH

>>Zbog opasnosti od terorizma kontrole na schengenskim granicama bit će opsežnije

Komentara 48

Avatar navijač
navijač
16:45 11.02.2015.

Prije bi se reklo da nema hrabrosti snosit eventualne posljedice , nije to živi zid.

GO
google385
16:47 11.02.2015.

ulizuje se a Rado bi ga zabranio

MO
mozdaznam
17:12 11.02.2015.

kampanja je započela. bit će prijevremeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije