Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽIT ĆE AZIL

Osmero Sirijaca uhvatili na granici BiH i Hrvatske

policijski auto
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
18.10.2016.
u 16:28

– Izbjeglice su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, pa je svih osam osoba prevezeno u prihvatilište za tražitelje azila – kažu u PU karlovačkoj

Čak osmero Sirijaca uhvaćeno je danas rano ujutro, u četiri sata, uz granicu Hrvatske, u mjestu Mali Vuković na području Slunja u Karlovačkoj županiji. Riječ je o šest odraslih osoba i dvoje djece koji su ilegalno prešli granicu između susjedne Bosne i Hercegovine i Hrvatske u želji da uđu u EU.

– Izbjeglice su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, pa je svih osam osoba prevezeno u prihvatilište za tražitelje azila – kažu u PU karlovačkoj.

Podsjetimo, u Karlovačkoj je županiji bio još jedan slučaj izbjeglice koji je zatražio azil. Riječ je o mladiću iz Sirije koji je u Ogulinu iskočio iz vlaka koji ga je trebao, s ostalim migrantima, prebaciti u Zagreb. Nažalost, pod utjecajem opijata u svega sat vremena uspio je opljačkati par trgovina, a kada je htio ukrasti i jedan automobil, vlasnik ga je prijavio policiji, pa je uhićen.

– Državna granica između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine nadzire se pojačano s policijskim službenicima Postaje granične policije Maljevac. Nadzor i zaštita državne granice obnaša se s dostatnim brojem policijskih službenika, bez ispomoći iz drugih policijskih uprava ili postaja. Također, za sada ne raspolažemo sa saznanjima o migrantima na području BIH-a koji bi koristili područje PU karlovačke za ilegalni ulazak u EU –  dodali su u PU karlovačkoj.

>> Migranti koriste nove, "tajne" puteve do Europe

>> Irački novinar kojeg su oteli pa danima mučili: U Hrvatskoj nam liječe duše

Komentara 5

AV
AVIM
11:03 18.10.2016.

Saljite ih odmah odakle su i dosli a svaki zahtjev odmah odbite

ST
Startrack
17:02 18.10.2016.

Pa kako su ih uhvatili. Nisu ih uhvatili nego prihvatili. LOL>

HA
hajduk1966
10:54 18.10.2016.

Njima to i jest cilj,ja da predjem ilegalno granicu platio bih kaznu a oni nista,barem da kazu tko ih je prevezao preko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije