Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njihova priča

Ovo su mali hrvatski genijalci: Pisao je s dvije godine, a računao već s četiri

genijalci
Foto: Pixsell/Privatna arhiva
1/8
15.05.2015.
u 12:40

Svima njima budućnost se čini svjetlijom, od nje očekuju puno

Još u vrtićkoj dobi čitali su knjige koje će njihovi vršnjaci sresti tek u školi.

Listali su atlase, rješavali složene matematičke zadatke i roditeljima postavljali “čudna” pitanja o dalekim gradovima i programskim jezicima. Danas su učenici i državni prvaci. Maštaju o tome da će otkriti lijek protiv HIV-a, da će raditi u nekom znanstvenom institutu i krenuti putovima nobelovaca Preloga i Ružičke.

Na tisuće učenika osnovnih i srednjih škola proteklih je mjeseci sudjelovalo na natjecanjima i smotrama u više od 30 kategorija. Prvake u lipnju čekaju “Oskari znanja” Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prošle godine dodijeljeno ih je čak 336, a godinu prije 190. Koliko će ih biti ove godine, doznat će se idućih dana.

Čestitke, naravno, zaslužuju i učenici koji nisu bili prvi, ali su se tijekom školske godine, izvan nastavnih sati, sa svojim mentorima marljivo pripremali za natjecanja.

Sa svima njima, malim genijalcima, budućnost se čini svjetlijom.

Ovo su priče o nekima od njih.

>>Kako su genijalci organizirali dane

>>Vratile se u Hrvatsku zbog svojih korijena i sigurnijeg života

Komentara 15

PE
peace7
13:23 15.05.2015.

Hrvatska je puna darovite dijece i bilo bi dobro da novinari imaju stalnu rubliku o njima i na taj nacin potpomazu razvoju drustva i dobra opcenite.Ukinite rubliku crna kronika.Cestitam ovim mladim ljudima na uspjesima.......

Avatar cik.lama
cik.lama
13:02 15.05.2015.

Jedna lasta ne cini proljece ....

DU
Deleted user
06:45 16.05.2015.

Genialci prvo računaju pa onda pišu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije