Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAKTERIJA

Oprez: u mljevenome mesu utvrđena salmonela

mljeveno meso
Lidl
31.03.2017.
u 17:24

S obzirom na to da je trajnost proizvoda istekla i uzimajući u obzir mogućnost njegova zamrzavanja u kućanstvima, Lidl Hrvatska poziva potrošače da taj proizvod vrate u najbližu poslovnicu

Bakterija salmonela utvrđena je u mljevenome svinjskom mesu s rokom trajanja do 24. ožujka 2017., proizvođača PPK Karlovačke mesne industrije, koje je na tržište stavio trgovački lanac Lidl Hrvatska, izvijestilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede koje je opozvalo taj proizvod.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda mljevenoga svinjskog mesa, LOT 7077, roka trajanja 24. 3. 2017., zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp.", stoji u obavijesti za potrošače, objavljenoj na internetskoj stranici Hrvatske agencije za hranu.

Ministarstvo je 31. ožujka 2017. zaprimilo obavijest od subjekta u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska da je tijekom redovite samokontrole u mljevenome svinjskom mesu utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu", navodi Ministarstvo poljoprivrede.

S obzirom na to da je trajnost proizvoda istekla i uzimajući u obzir mogućnost njegova zamrzavanja u kućanstvima, Lidl Hrvatska poziva potrošače da taj proizvod vrate u najbližu poslovnicu.

Detaljniji podatci o vraćanju proizvoda dostupni su ovdje.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
doktorica
18:25 31.03.2017.

pa valjda će sada Konzum dati u pola cijene !

TP
tugomir.pokas
22:09 31.03.2017.

Uh brine me ta salmonela.Dok god nje ima Tolušić će imati materijala da glumata veliku brigu za nas građane.Tako se i skoro deset godina svaki dan 24 sata borio za dobrobit županije koju je vodio.I od toga velikog truda "sposobnog"nog" župana županija je pala u njegovom mandatu po BDPu za četiri mjesta i čvrsto zauzela posljednje mjesto među hrvatskim županijama.Kroz to vrijeme on je sam seba hvalio na intetrnetskim forumima pod pseudonimom Rox što je i dokazano na sudu.Zato se bojim kada on brine o svima nama.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:39 31.03.2017.

hehe a salmonela se "slučajno" vratila baš u trenutku kada konzum propada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije