Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI ZID U AKCIJI

Odgođena deložacija obitelji Smrtić, stigao i Pernar

živi zid
06.10.2016.
u 13:30

Ispred stana danas su se okupili i aktivisti Živog zida

Deložacija obitelji čakovečkog umirovljenika Vladimira Smrtića (67) zakazana za danas, odgođena je do početka iduće godine.

Obitelj se mora iseliti iz stana površine 65 četvornih metara u Ulici Ivana pl. Zajca na temelju presude Općinskog suda zbog duga prema Štedno-kreditnoj zadruzi Varaždinski cekin u stečaju. Vladimir Smrtić u toj je zadruzi 1997. godine podigao dva puta po 5000 njemačkih maraka kredita, no potom je potpisao ugovor u kojem piše da je zapravo podigao 90.000 maraka kredita, što mu je, tvrdi, promaklo. Ističe da taj novac nikad nije primio. Dug je s kamatama narastao na 1,1 milijuna kuna.

Ispred stana danas su se okupili i aktivisti Živog zida, među kojima i Ivan Pernar, koji su odlučili pomoći V. Smrtiću jer je, kako je rekao šef međimurske organizacije Živog zida Branimir Bunjac, žrtva lihvarskih kamata.

>> Pernar: Nisam vidio diplomu Vladimire Palfi, ali joj vjerujem. Upadate u riječ saborskom zastupniku

>> Totalni raspad: Sinčić se želi spasiti pa osniva novi Živi zid

Komentara 5

Avatar soliloquy
soliloquy
16:01 06.10.2016.

Zakoni se moraju poštovati. A njemu je "promaklo" da je potpisao ugovor u kojem stoji da duguje 90,000 maraka? Neka tuži onda štedno-kreditnu zadrugu i dokazuje to na sudu, a u međuvremenu nek spava na cesti ili kod unuka.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:26 01.06.2017.

Nikom nije sumnjivo da direktor Obrtničke štedno kreditne zadruge Varaždin (Smrtić) posuđuje privatno novce od druge Štedno kreditne zadruge Cekin, te pritom naivno potpisuje ne čitajući što piše?

DM
drazen.muhvic
14:51 06.10.2016.

Hvala na adresi dotičnog gospodina. Sada bilo tko može odnijeti istome bjanko papir na potpis... Koja bena potpisuje nešto što ne pročita? Prije bi se reklo da se lova rasprčkala, a kredit se nije vraćao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije