Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'diskriminatorni karakter'

Hrvatski veleposlanik u Beogradu odbio prosvjednu notu Srbije

Bajakovo kamioni izbjeglice
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
24.09.2015.
u 20:36

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je prosvjednu notu Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu u kojoj se žustrom retorikom obrušilo na mjere zabrane ulaska vozila srpskih registarskih oznaka u Hrvatsku

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji odbio je primiti prosvjednu notu upućenu od Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije budući da Republika Hrvatska kvalifikacije navedene u noti o "diskriminatorskom karakteru mjera koje se mogu usporediti samo s mjerama poduzimanima u prošlosti, u vrijeme fašističke Nezavisne Države Hrvatske“ smatra krajnje uvredljivima, neprimjerenima i neprihvatljivima za komunikaciju sa susjednom zemljom.

– Problemi velikog pritiska izbjegličkog vala koje osjećaju i Hrvatska i Srbija treba rješavati u duhu dobrosusjedskih odnosa i europske solidarnosti te konstruktivnom suradnjom oko dolaska i prijama izbjeglica na hrvatsko-srpskoj granici. Sadašnju situaciju možemo olakšati isključivo koordinirajući napore i Srbije i Hrvatske kojima ćemo smanjiti pritisak na zajedničkoj granici.Kao što su čelnici država i vlada Europske unije na jučer održanom sastanku zaključili – u ovoj krizi nema jednostavnih rješenja i s ovim izazovom možemo se suočiti samo zajedničkim radom u duhu solidarnosti i odgovornosti. Republika Hrvatska nastavit će se snažno zalagati za odgovarajuću pomoć Europske unije zemljama zapadnog Balkana u upravljanju izbjegličkim tokovima, što je upravo i jedna od ključnih poruka jučerašnjeg Europskog vijeća – navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Podsjetimo, ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je prosvjednu notu Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu u kojoj se žustrom retorikom obrušilo na mjere zabrane ulaska vozila srpskih registarskih oznaka u Hrvatsku.

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije uputilo je danas notu Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu u kojoj najoštrije prosvjeduje zbog mjera zabrane ulaska u Republiku Hrvatsku koje nadležne institucije primjenjuju prema vlasnicima putovnica Republike Srbije i vozilima srpskih registarskih oznaka na graničnim prijelazima između Republike Srbije i Republike Hrvatske", piše u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva na čijem čelu je Ivica Dačić.

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Prosvjedna nota Srbije: Mjere Hrvatske usporedive samo a onima iz NDH-a

>> 'Ovo hinjenje i glumatanje velikog domoljublja nije dobro'

Komentara 42

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
20:55 24.09.2015.

Hehehe, posvađale se dvije srpske vlade, zapadna i istočna, oko toga da onaj desno po noći baca ovome lijevo drač preko plota. Naravno, dok su drač bacali susjedu Ferencu, onda su si bili ko dva brata. Ali susjed Ferenc digo zid i nabavio pit bulla...

ČA
čarapan
20:52 24.09.2015.

Bolje bi im bilo da se nadju u medjuprostoru i da rese problem,a posle neka se prepucavaju do mile volje.Da ih slusam preko radija,bog me ubio ako bih znao ko je ko,ista prica samo druga folija a problema koliko to je volja.Acko humanista a Zoki se setio da brani nacionalni interess a u principu i jedan kao i drugi nemaju resenje na duze staze,trla baba lan da joj prodje dan a rodjaci stizu li stizu....

GO
Gomila
21:08 24.09.2015.

ostojic otisao u beograd dva dana prije ovog cirkusa ovo je sve dogovoreno srbski ljubimac ostojic hoce da dobije izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije