Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
matija basarac

'Otkada su objavili našu priču, pohode nas i znani i neznani. Hvala im svima!'

Matija i Milan Basarac
Foto: Nova TV
1/6
07.02.2015.
u 19:32

Matija Basarac (60) više neće morati odjeću prati ručno, a Milan će ići na maturalac

Tužna priča o samohranom, nezaposlenom ocu Matiji Basarcu (60) i njegovom sinu Milanu (15) digla je na noge cijelu Hrvatsku i pokazala da je u ovoj zemlji još uvijek mnogo onih koji su spremni nesebično pomoći siromašnima. Pred kućom oca i sine u selu Komarevu kraj Siska u posljednja dva dana zaustavilo se mnogo dobrih ljudi kako bi im uručili brojne donacije.

- Otkada su objavili našu priču, pohode nas i znani i neznani te nam nose. Hvala im svima - poručio je Matija, hrvatski branitelj koji je u ratu izgubio i brata, piše 24sata. Osim mobitela, perilice za rublje i novog kreveta, otac i sin dobili su 100 kilograma brašna, 50 litara ulja, drva ali i novac kojim će Milan platiti odlazak na maturalac u Zadar.

Matija ističe kako nikoga nije tražio za pomoć već je njegov poznanik iz sela samoinicijativno nazvao medije. O svome dječaku brine otkako ih je napustila Milanova majka. Ona se preudala i s novim mužem ima dvoje djece. Za Milana ne pita niti mu plaća alimentaciju tako da njih dvojica žive u trošnoj kućici. U dvorištu iza njihove brvnare nalazi se nedovršena katnica.

- Naslijedio sam je od pokojnog brata. No živimo od 1400 kuna i nemamo je čime dovršiti - kazao je otac.

>>Tata i sin iz Komareva ipak su važniji od Glavaševa cirkusa u Saboru

>>Priča koja je digla Hrvatsku na noge: Tati Matiji stigle i ponude za posao

>>Hrvatska na nogama – svi žele pomoći Milanu i njegovu ocu!

Komentara 47

DU
Deleted user
20:35 07.02.2015.

Momci puno sreće vam želim, svaka čast Matiji nadam se da će Milan znat cijeniti što je tatek za njega činio.

MA
malena1983
20:44 07.02.2015.

Dobro se dobrim vraća :)

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
20:43 07.02.2015.

zanima me što je resorna Opanka Milačić poduzela glede ovog slučaja ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije