Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izbora

Novak i Tušak do daljnjega ipak ostaju u Laburistima

laburisti
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
17.02.2015.
u 16:06

Predsjednica laburista Nansi Tireli kaže da ona nikada nije spomenula koaliciju SDP-a i laburista

Laburist Mladen Novak do daljnjega ostaje u stranci, odlučeno je nakon 2,5-satnog sastanka saborskog Kluba zastupnika Hrvatskih laburista. Podsjetimo, nakon unutarstranačkih izbora u nedjelju, Nikola Vuljanić je napustio stranku, a Novak je izjavio da razmišlja o istom potezu.

Očekivalo se da bi za njim mogao otići i Zlatko Tušak, što bi laburiste u Saboru ostavilo na dva zastupnika, pa više ne bi imali ni klub. No, jučer su svi problemi stavljeni na stol, i Novak i Tušak su nakon sastanka rekli da ostaju u stranci, barem dok ne vide hoće li se stvari razvijati onako kako je dogovoreno.

– Ostajemo zasad u Laburistima. Radili smo analizu svega što se događalo, što ne valja, što možemo iznijeti kao prijedloge da se može promijeniti, ukazivali smo na ono što je bilo sporno. Vrijeme će pokazati hoće li se što promijeniti, nadam se da će se popraviti sve – kazao je Novak nakon sastanka ustvrdivši kako je na odluku da ostane u laburistima presudila volja da se proba spasiti stranku. – Mi smo jedina socijal-demokratska stranka u Hrvatskoj. Treba pregaziti naš ego i pokušati spasiti stranku jer mislim da je to moguće – dodao je Novak. Kao glavni argument za potencijalni izlazak u stranke on je imao moguće koaliranje laburista sa SDP-om, što je njemu nedopustivo. – Nadamo se da je i to odbačeno, ali to će isto vrijeme pokazati, definitivan je stav da Nacionalno vijeće jedino može donijeti odluku o eventualnoj koaliciji, s tim što ja i dalje smatram da SDP-om i HDZ-om nikada ne smijemo koalirati – zaključuje Novak. Zlatko Tušak rekao je da je ključno da ubuduće, kao i danas, u stranci otvoreno razgovaraju o svim problemima.

– O svim pitanjima smo razgovarali, ali i o pitanju nesmotrene izjave i krivog tumačenja oko koaliranja sa SDP-om, o tome, ako će se razgovarati, prvo će se razgovarati otvoreno u cijeloj stranci, onda će se donositi određene odluke – pojašnjava Tušak.

Predsjednica laburista Nansi Tireli kaže da ona nikada nije spomenula koaliciju SDP-a i laburista.

– O tome isključivo odlučuje Nacionalno vijeće, ali ne samo oni, nego i članovi, i ono što sam danas predložila i što smo svi prihvatili jeste jedan član – jedan glas, gdje ćemo od svakog člana stranke zahtijevati da kaže što misli, a nakon toga će na Nacionalnom vijeću biti konačna odluka vezano za koalicije – objašnjava Tireli te dodaje da se ona zalaže za ujedinjenje ljevice, dogovor s konkretnim stvarima i konkretnim problemima.

– Jer jedino ljevica može dati prave iskrene odgovore za dobrobit građana RH i da to ni u jednom slučaju ne može biti desnica. Dogovori da, ali ne pod svaku cijenu, a ne dogovori laburista samo za saborsku fotelju ili zbog mandata. Laburisti imaju svoj program, točno znamo što želimo, i ako na lijevoj strani političke scene nađemo stranke koje će nas pratiti u tome i spremni su da se ti ciljevi realiziraju, bit ćemo spremni na suradnju, ali konačnu odluku donose tijela stranke – tvrdi Tireli te zaključuje da su laburisti u ovom trenutku jedina prava ljevica u Hrvatskoj, što su dokazali svojim radom u posljednje tri godine mandata u Saboru.

>> Nansi Tireli sad je i prava predsjednica Hrvatskih laburista

Komentara 3

DU
Deleted user
16:52 17.02.2015.

Dobro je. Do daljnjega mi je pao kamen sa srca. Nikako ne bi bilo dobro kad bi dični muževi Novak i Tušak napustili siroticu Tireli Nansicu. U Hrvatskoj bi tada nastupila katastrofa kataklizmičkih razmjera.

19
1995josip
16:37 17.02.2015.

Laburisti ili komunisti ! Oni su meni isti , šire sotonske fraze samo da nas poraze . Oni su nekako uvijek zajedno , tako da im ja ne vjerujem .

OS
osica
18:12 17.02.2015.

ma ne budite smiješni. Postati ćete priljepak SDP inače vas nema a Tereli se baš navikla, ne bi više gostionicu vodila. A na koncu Lesar je u sjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije