Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija za medije

HDZ objavio da obnavljaju inicijativu da zagrebačka zračna luka dobije naziv ''Dr. Franjo Tuđman''

Mikulić i Barišić
Foto: HDZ/YouTube video screenshot
1/3
26.06.2015.
u 18:20

- S obzirom na povijesnu ulogu dr. Tuđmana koju je nedavno spoznao, vjerujemo da će premijer odnosno predsjednik SDP-a čvrsto poduprijeti HDZ-ovu inicijativu. Time će potvrditi da Hrvatska može funkcionirati po načelu „i mi i oni“ - poručio je Mikulić

Predsjednici zagrebačkog i velikogoričkog HDZ-a Andrija Mikulić i Dražen Barišić u petak su na konferenciji za medije objavili da HDZ, na prijedlog predsjednika stranke Tomislava Karamarka, službeno obnavlja inicijativu da zagrebačka zračna luka Pleso dobije naziv ''Dr. Franjo Tuđman''.

Mikulić je istaknuo da su učenje dr. Franje Tuđmana i Domovinski rat temelji suvremene hrvatske države. Rekao je da ih raduje što je nakon desetljeća i pol pokušaja detuđmanizacije predsjednik SDP-a Zoran Milanović, iako u predizborne svrhe, počeo prihvaćati njihova stajališta i spoznao povijesnu ulogu Franje Tuđmana.

- S obzirom na povijesnu ulogu dr. Tuđmana koju je nedavno spoznao, vjerujemo da će premijer odnosno predsjednik SDP-a i njegov SDP čvrsto poduprijeti HDZ-ovu inicijativu. Time će potvrditi da Hrvatska može funkcionirati po načelu „i mi i oni“, a ne na njegovoj prijetnji „ili mi ili oni“ - poručio je Mikulić.

Predsjednik velikogoričkog HDZ-a i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić rekao je da bi se ovim činom činom odalo zasluženo priznanje prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene Republike Hrvatske. Naveo je i primjere svjetskih sila koje su svoje zračne luke imenovale po svojim velikanima. - Francuska po Charlesu de Gaulleu, SAD po Johnu F. Kennedyju, Poljska po Lechu Walesi…- rekao je.

Novinari su čelnicima zagrebačkog i velikogoričkog HDZ-a postavili pitanje koje se odnosilo na to hoće li se inicijativa formalizirati u gradskim skupštinama Grada Zagreba i Velike Gorice.

- Ako se SDP nakon toliko godina sjetio dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja HDZ-a i moderne Hrvatske, nadamo se da će podržati našu inicijativu - odgovorio je Mikulić.

>> Milanović: 20. stoljeće obilježili su Stjepan Radić, Tito i Tuđman

Komentara 110

Avatar svibpurga
svibpurga
18:48 26.06.2015.

Odlična inicijativa, to i promjena trga komunističkog zločinca jbt-a

DA
davnor
18:50 26.06.2015.

Idioti dali je ćirilica vaše službeno pismo ?

ST
stric5
18:48 26.06.2015.

...Sittingbull....nije ni tebi lako, moraš veličat milanovića i peronosporu a nemaš argumenata.....nemaš pa nemaš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije