Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sonja Bošnjak

Most predstavio 'novo pojačanje' u svojim redovima

Sonja Bošnjak
Foto: PR FOTO
1/4
09.08.2016.
u 17:25

"Ovakvo pojačanje mladim i stručnim osobama pokazuje da Most odlučno nastavlja slijediti princip izvrsnosti prilikom kreiranja svoga tima. Vjerujemo da će Sonja svojim kompetencijama pridonijeti kako Mostu, tako i boljoj budućnosti Republike Hrvatske", izjavio je Miroslav Šimić

Sonja Bošnjak, diplomirana pravnica, poduzetnica, stručnjakinja za fondove Europske unije i donedavna voditeljica ureda za međunarodnu suradnju, znanstvene i stručne projekte na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u posljednjih je sedam mjeseci kao zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sudjelovala u kreiranju regionalne politike Republike Hrvatske, ukazala na manjkavosti prethodnog sustava EU fondova, aktivno sudjelovala u pojednostavljenju procedura i sustava upravljanja i kontrole EU fondova u Hrvatskoj te koordinaciji svih tijela koja sudjeluju u tom sustavu.

Na upit kako bi opisala politička događanja kojima je bila svjedokom u proteklom razdoblju, ističe kako je političarka iz uvjerenja, a ne konsenzusa, te da se upravo se iz tih uvjerenja priključila Mostu, realnoj opciji na hrvatskoj političkoj sceni za koju smatra da jedina ima snage istinski zaštititi nacionalne interese. Konsenzus je prema njezinu mišljenju proces u kojem se odbacuju uvjerenja, principi i temeljne vrijednosti da bi se postiglo nešto što nitko ne spori i u što nitko ne vjeruje.

Osim što je uvjerena da je Most pravi put za Hrvatsku, ova poduzetna Slavonka svojim znanjem, iskustvom i stručnošću želi pridonijeti podjednakom razvoju svih regija u državi, a posebno svoje Slavonije koja je često bila nepravedno zanemarena.

– Samo uređenim sustavom EU fondova i pojednostavljenim procedurama realizirat ćemo razvojne projekte ove zemlje te promovirati individualne akcije usmjerene na održivost i podizanje kvalitete života pojedinih građana – ističe ova mlada zamjenica ministra.

Posebnu pozornost pridaje mladima te spoju znanosti i poduzetništva. Dugi niz godina surađivala je s timovima mladih ljudi preko Erasmus+ programa, najvećeg programa Europske unije na području obrazovanja, te pomagala i podupirala njihove projektne ideje i samu realizaciju. Upravo ta skupina, prema njezinu mišljenju, mora preuzeti najveću odgovornost i ulogu glavnog pokretača nužnih promjena u Hrvatskoj.

– Ovakvo pojačanje, mladim i stručnim osobama ,pokazuje da Most odlučno nastavlja slijediti princip izvrsnosti prilikom kreiranja svoga tima. Veliki potencijal leži u njezinu dugogodišnjem iskustvu upravljanja i praćenja provedbe projekata i dobrom poznavanju prilika u realnom sektoru. Vjerujemo da će Sonja svojim kompetencijama pridonijeti kako Mostu, tako i boljoj budućnosti Republike Hrvatske – izjavio je Miroslav Šimić, donedavni predsjednik Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista.

>> Most se obrušio na HRT: Ne rade u javnom interesu, nego u interesu HDZ-a i SDP-a

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Retardo
Retardo
17:44 09.08.2016.

Ovo je plaćeni oglas preko Grizlija, ili direktno od Braumbergera?

MU
muh
18:10 09.08.2016.

Bez Mosta ne bi trebali novi izbori tog mosta je svima pametnim dosta.

JS
ja sam gladan
17:35 09.08.2016.

Erasmus ...Pusičkina škola. Pa ovi u Mostu,koji god jesu,skupljaju se kao skvoteri.Most je najveća magla,a potencijalni glasaći su im intelektualno oštećeni .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije