Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radimir Čačić

Narodna stranka-reformisti neće podržati proračun za 2015.

Radimir Čačić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
21.11.2014.
u 10:45

Brine nas činjenica da jedini stvarni investicijski pomak se predviđa kroz EU sredstva. Predviđeno je 7,1 milijardi kuna EU sredstava i 720 milijuna za te projekte je osigurala Hrvatska, rekao je Čačić

Narodna stranka-reformisti neće podržati prijedlog proračuna za 2015. Kako je objasnio predsjednik stranke Radimir Čačić, proračun je deformirano kreiran, neodrživ i bit će 'probijen' za dvije do tri milijarde kuna.

- Brine nas činjenica da jedini stvarni investicijski pomak se predviđa kroz EU sredstva. Predviđeno je 7,1 milijardi kuna EU sredstava i 720 milijuna za te projekte je osigurala Hrvatska. Uzimajući u obzir da prosječno država u projektu sudjeluje s 25 posto, znači da je Hrvatska osigurala sredstva za 3,5 milijardu kuna, odnosno upola manje. Proračun je lažan - rekao je Čačić podsjećajući da je nepovjerenje u Vladu postoji s razlogom jer je već tri puta probila projekcije.

Saborska zastupnica Natalija Martinčević kazala je da Vlada suprotno Planu 21 koji je obećao decentralizaciju, dodatno centralizira državu.

- Država ima 90 posto poreznih prihoda, a poreznom reformom će se jedinicama lokalne samouprave uzeti 1,7 milijardu kuna. Kompenzacijske mjere su bacanje pijeska u oči jer one iznose tek 480 milijuna kuna - rekla je Martinčević.

Zastupnik Petar Baranović kazao je da se slažu sa stavom sindikatA da se plaće u javnoj upravi ne smanjuju već da se uvede kriterij mjerljivosti te da neradnici odu doma, da se dovedu mladi ljudi te da se tako uprava smanji za pet posto.

>> HNS-ov načelnik općine Selnice prelazi Čačičevim reformistima

>> Čačić kritizira Vladu: Nemaju sposobnosti i snage za realizaciju ideja

Komentara 15

ST
stric5
11:10 21.11.2014.

...odmetnuti kukurikaci

Avatar Neron
Neron
11:02 21.11.2014.

Zašto VL ne napiše članak o tome što ja, Neron mislim o proračunu? Odgovor "Neron nije neka faca" ne prihvaćam, jer ja nije niti Čačić. Osim toga, ja sam u prednosti makar po tome što nisam odslužio zatvorsku kaznu. Čačića bi eventualno valjalo pitati što misli kako se može unaprijediti zatvorski sustav...

HA
happyshack92
11:05 21.11.2014.

otkuda sada ovaj lik izleti??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije