Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petosatni sastanak

NO Podravke bez odluke. Ministar Goran Marić navodno prijetio i ostavkom

Podravka
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/5
22.02.2017.
u 23:12

U Nadzornom odboru sjede tri predstavnika države i četiri iz mirovinskih fondova. Dogovor je bio da država predloži predsjednika uprave a mirovinci članove.

Odabir novog predsjednika uprave Podravke neće biti lak. Potvrdio je to petosatni sastanak Nadzornog odbora u srijedu na kojem do dogovora nije došlo. Ali odluka će se morat donijet u četvrtak, jer mandat sadašnjoj upravi na čelu sa Zvonimirom Mršićem istječe u ponoć. 

Problem je ne samo što predstavnici države i mirovinski fondovi imaju različita stajališta, nego što se ne može niti postići dogovor unutar članova Vlade. Dogovoreno  je da država predloži ime novog predsjednika uprave, a mirovinski fondovi članove uprave. Premijer je čak bio spreman zbog dobrih rezultata produljiti mandat sadašnjoj upravi, no ostali članovi stranke to nisu dobro dočekali, pa  je navodno ministar Goran Marić prijetio ostavkom. 

No i jučer je bilo sličnih prijetnji. Marić želi na mjestu čelnika Podravke samo Marina Pucara. U ime Marića Pucarovo ime na sjednici Nadzornog odbora forsirao je predsjednik HGK i član NO Podravke Luka Burilović. Pucar je bio član Podravke, a potom predsjednik uprave Zvečeva, s kojeg je mjesta navodno morao otići. Zbog čega i neki sumnjaju u njegove kompetentnosti. Uglavnom, uvjet koji je dao Marić razbuktao je atmosferu u stranci, pa s druge strane ostavkama sada prijete predstavnici zajednice poduzetnika, branitelja i gradskog odbora Koprivničke županije. 

Mirovinski fondovi su pak navodno su na sjednici tražili i da se uprava proširi na nove članove. Kako god, loši start koji će teško usklađeno voditi kompaniju, a nakon izvrsnih rezultata bilo bi ružno gledati da ili nesposobna uprava ili ona koja se neće moći dogovoriti donosi promašene poteze. Uz Pucara, za čelnika Podravke spominjalo se je i ime profesora s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Marka Kolakovića, bivšeg člana uprave Croatia osiguranja Damira Mihanovića te kandidata koji se zadnja dva dana spominjao kao najizvjesniji kandidat – Gordan Kolak, koji je pak bio prijedlog ministra Damira Krstičevića.

>> Zvonimir Mršić odlazi iz Podravke, njegov je nasljednik Gordan Kolak?

>> Prihodi Podravke porasli više od 15 posto - prvi put ostvarila prihod od prodaje veći od 4 mlrd. kn

Komentara 63

SH
Shaman
07:32 23.02.2017.

Nema logike mijenjati ono što je dobro, barem je poslovna logika takva. Ali država ima 25% dionica i normalno da mora imati neki utjecaj, a li s obzirom da je HDZ na vlasti, oni odmah nude tipa s mutnom porošlošću za predsjednika uprave, a ne nekog uglednog poslovnjaka, makar imao i HDZ partijsku iskaznicu. Podravku treba zaštititi od takvih!

MA
maliMalecki
23:28 22.02.2017.

Srediti će i Podravku banda!

ZI
zivko1
06:45 23.02.2017.

Generale Krstičeviću što se ti petljaš u Podravku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije