Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BAREM SMO BILI POŠTENI'

Hrvatski veleposlanik potvrdio: Nisam bio pozvan na Vučićev sastanak sa ambasadorima

Markotić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.08.2016.
u 19:38

Je li to reakcija na otkazani Vučićev dolazak na dubrovački Forum?

Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić potvrdio je za Hinu da nije nazočio sastanku srbijanskog premijera Aleksandra Vučića s veleposlanicima akreditiranim u Srbiji  jer nije dobio poziv za taj skup.

Vučić, šef diplomacije Ivica Dačić, te ministrica zadužena za eurointegracije Jadranka Joksimović razgovarali su tijekom dana s predstavnicima diplomatskog zbora u Beogradu s namjerom da im ukažu na aktualnu poziciju Srbije u regiji.

Nakon što su se u beogradsklim medijima poslije tog sastanka pojavila nagađanja  je li hrvatski veleposlanik izostao sa sastanaka ili nije bio ni pozvan, Hini je potvrđeno da poziv nije ni upućen.

U uredu predsjednika Vlade Srbije tu informaciju "nisu htjeli ni potvrditi, ni demantirati", prenijela je agencija Tanjug te dodala kako diplomatski izvor tvrdi da e to ''pošteniji odnos srpske vlade prema Markotiću, nego što je bio odnos hrvatske vlade prema srbijanskom premijeru'' koji je formalno bio pozvan na dubrovački Forum, a zatim mu je ''na pristojan način rečeno da ne dolazi''.

Vučić je izjavio na tiskovnoj konferenciji poslije sastanka s predstavnicima diplomatskog zbora kako je prošli tjedan bio "jedan od najtežih tjedana" za njega, zato što je kao predsjednik vlade morao prešutjeti najteže uvrede na račun Srbije jer nije želio Hrvatima i Hrvatskoj uzvraćati jednako.

"Prešutio sam najteže uvrede. Nema teže uvrede nego kad netko kaže da smo 'šaka jada'. Prešutio sam i prešutjet ću to i danas", rekao je Vučić, naglasivši kako to ne radi zato jer se "boji" odgovoriti ili zato jer mu to ne bi donijelo političke bodove.

"Ne, na tako nešto ne možete odgovoriti, a da ne uvrijedite neke druge. Ne želim uvrijediti ni hrvatsku državu ni hrvatski narod", rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji.

>> Vučić: Boli me što sam kao premijer morao prešutjeti najteže uvrede na račun Srbije

Komentara 21

DU
Deleted user
17:51 29.08.2016.

Vi iz vecernji novosti ne znate niti hr ambasadora u prestolnici. Pa to nije taj tip, i ime i sliku ste uspjeli fulati. Sramota.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:58 29.08.2016.

Pa mi smo u EU, šta nas briga za zemlje trećeg svijeta u raspadu..

Avatar FalusBonus
FalusBonus
18:54 29.08.2016.

a što će nam ambasador u srbiji? Nema se tamo sa kime razgovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije