Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar mrsić

Moramo učiniti sve da Haagu pokažemo da je puštanje Šešelja poraz pravde

Mirando Mrsić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
19.11.2014.
u 08:29

Rekao je da oni ne brišu iz evidencije HZZ-a te da se velik broj nezaposlenih sam odjavi zbog vlastitih razloga

U emisiji ''A sada Vlada'' Hrvatskog radija gostovao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji je kazao kako je jučer u Vukovaru bila ''kolona ponosa i dostojanstva''.

– Ne vidim problem u tome što kolone nisu krenule s istog mjesta. Ove godine svima je bilo jasno da se na Vukovaru ne mogu dobivati politički poeni – kazao je Mrsić.

O prijetnjama Vojislava Šešelja, rekao je kako je riječ o ozbiljnim i nimalo bezazlenim provokacijama.

– Čini mi se da medicinska odluka o puštanju na slobodu nije utemeljena na stvarnom zdravstvenom stanju. Moramo učiniti sve da Haškom tribunalu pokažemo da je puštanje Šešelja poraz pravde. Moramo poduzeti odlučne korake.

O špekulacijama o smjeni ministra Matića kazao je kako se o njoj ne razmišlja.

Ni jedno pravo branitelja nismo ukinuli ni smanjili. Ne vidim razloga za prosvjed. Smjenom Matića ništa se ne bi promijenilo, a i ne vidim razlog zašto bi ga se trebalo smijeniti – kazao je Mrsić.

O rebalansu proračuna kazao je kako se mirovine neće smanjivati te da će se isplaćivati na vrijeme.

– S obzirom na to da smo još u recesiji, ne predviđamo znatniji rast plaća. Što se tiče rezanja plaća državnih dužnosnika, one su već smanjene u odnosu na one s kojima smo počeli. Za sljedeću godinu ne predviđamo smanjenje plaća, kazao je Mrsić.

Istaknuo je kako će sljedeće godine za aktivne mjere zapošljavanja iz proračuna i sredstava EU biti izdvojeno milijardu kuna.

– Mjere su se proširile i u realan sektor. Sa sredstvima EU naknada za one obuhvaćene mjerom stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa sa 1600 povećat će se na 2400 kuna mjesečno, a tu su još i troškovi prijevoza te troškovi zdravstvenog i mirovinskog osiguranja. Veća naknada odnosit će se i na one koji su već obuhvaćeni mjerama i na snagu stupa od 1. siječnja sljedeće godine. Predložili smo i da svi poslodavci koji na neodređeno zaposle mladu osobu između 15 i 29 godina budu na pet godina oslobođeni plaćanja bruto 2 doprinosa, kazao je Mrsić.

Rekao je kako oni ne brišu iz evidencije HZZ-a te da se velik broj nezaposlenih sam odjavi zbog vlastitih razloga.

– Nama će broj nezaposlenih rasti do veljače i ožujka, ali svim mjerama idemo za time da se broj smanji – kazao je Mrsić.

>> Nove provokacije: Šešelj četnicima čestitao dan oslobođenja srpskog Vukovara

>> Mrsić: Asistente ćemo platiti kroz mjeru javnih radova

>> Plenković i Picula traže hitnu rezoluciju EP-a zbog Šešelja

Komentara 15

DU
Deleted user
09:01 19.11.2014.

Miraleme, ti i tvoja partija ste svjetonazorski bliži Šumadiji nego Vukovaru.

DH
dalibor.hren
08:53 19.11.2014.

Gospodine ministre, da vi i većina ljudi koji su bili u koloni imate ponosa i dostojanstva, u Vukovaru biste bili 1991!

DU
Deleted user
09:09 19.11.2014.

Tako je! Stoga treba Jusipovic odmah otputovati u Beograd i izljubiti se i izgrliti sa Seseljem!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije