Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Mostovci na sjednici s porukom 'Obraz nije na prodaju'; 'Šaljemo im poruku: nećete!'

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/20
10.06.2016.
u 11:45

"U javnosti se pojavila priča da je nas 12 mostovaca rascijepano i da ćemo se prodati. Nema prodaje, nama je najbitniji obraz. Došli smo u politiku zbog obraza i to se dosad vidjelo u pregovorima kad je isto pokušavao Zoran Milanović, a sada pokušava HDZ. Šaljemo im poruku: Ne-će-te!" izjavio je Bulj

Zastupnici Mosta danas su u sabornici na svoje klupe stavili poruke "obraz nije na prodaju" kojima žele poručiti da ih nitko ne može rascjepkati, objasnio je Miro Bulj.

– Vidite da se u javnosti pojavila priča da je nas 12 mostovaca rascijepano i da ćemo se prodati. Nema prodaje, nama je najbitniji obraz. Došli smo u politiku zbog obraza i to se dosad vidjelo u pregovorima kad je isto pokušavao Zoran Milanović, a sada pokušava HDZ. Šaljemo im poruku: Ne-će-te! – izjavio je Bulj. Na sjednici nije bilo dvoje mostovaca, ali i oni su uz njih, dodaje. Ines Strenja Linić imala je smrtni slučaj u obitelji, a i Ivan Kovačić ima "osobnih problema" zbog kojih ovaj tjedan nije mogao biti u Zagrebu, objašnjava Bulj.

Kao i jučer čelnik Mosta Božo Petrov, tako i Bulj danas poziva HDZ da pokaže kojih to 76 zastupnika ima za novu većinu.

– Neka iziđu sa 76 i to je to ili neka podrže ovu drugu varijantu – jednostavnu varijantu da imenujemo novog potpredsjednika. O zahtjevu oporbe za raspuštanje Sabora još nismo razgovarali. Pošto je Domoljubna koalicija kazala da ima većinu, pa vidjet ćemo. Gospodin Ćorak, Pupovac i oni, jesu li HDZ i Domoljubna koalicija, kao što je sinoć kazano, jesu li oni tih 76 – kaže Bulj te dodao kako je najvažnija poruka da je 12 Mostovaca složno i čvrsto.

– Nikad nismo gledali saborske zastupnike, Most ima i sada 12 saborskih zastupnika. Nismo došli ni zbog anketa ni zbog rejtinga nego da mijenjamo stvari, a vidljivo je u Saboru da smo mijenjali stvari na način koji je prepoznat, što će narod kazati... Naravno narod je onaj koji ima pravo izbora – dodaje Bulj. Nije imao što reći o novom Klubu zastupnika troje odmetnutih mostovaca.

– O onima s kojima sam bio ne želim komentirati ni dobro ni loše, jer najgora je poruka govoriti loše o nekome s kime si bio – zaključio je Miro Bulj.

Predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš nada se da će HDZ što prije pokazati kojih to 76 zastupnika u Saboru ima za novu većinu.

– Kolege iz HDZ-a preuzeli su na sebe posao oko prikupljanja potpisa i oni uvjeravaju da imaju dovoljno potpisa. Rekli su da će to biti skoro i ja se zaista nadam da će to biti što prije. Vjerujem koalicijskim partnerima da znaju što rade i bez tog povjerenja ne bismo surađivali. Dakle, povjerenje je tu – kaže Tepeš. Ne zna s kime se sve pregovara, pa tako ni pregovara li se s SDSS-om za koji je jučer njegov stranački kolega Pero Ćorić rekao da nikada ne bi mogli surađivati s njima. Riječ ''nikada'' ponovio je barem deset puta kako bi dokazao koliko je nemoguća suradnja SDSS-a i HSP-a AS.

– HDZ-u smo dali povjerenje da pregovaraju s onima s kojima se može skupiti većina, a nama je bitno da se što prije stvari poslože i da Hrvatska ima čvrstu i stabilnu Vladu i u većinu u Saboru, ne samo zbog nas koji smo u politici i koji trebamo raditi nego i zbog hrvatskih građana koji itekako očekuju da se to stabilizira i da se ozbiljna gospodarska situacija počne rješavati. Ono što je gospodin Ćorić rekao, rekao je jučer, nije ništa sporno. Vidite da se na razini sata mijenjaju neke stvari i onda dolazi do toga... Evo, sami ste rekli da je netko nešto rekao, netko nešto nije rekao, tako da je to stranački stav iznio gospodin Ćorić, ali kažem, ja se nadam da će se sve što prije završiti – tvrdi Tepeš te ponavlja da je Ćorić iznio stranački stav, ali on ne može odgovarati na hipotetska pitanja može li biti u Vladi s SDSS-om.

>> Odbor za medije bez kvoruma razgovarao s kandidatima za ravnatelja HRT-a

Komentara 139

Avatar navijač
navijač
12:08 10.06.2016.

Prvo trebate imati obraz da bi ga mogli prodati, lažovi pokvareni

DU
Deleted user
11:57 10.06.2016.

Naravno to se ne odnosi na Grzli tj namjeru lobiranja za građevinsku mafiju i svog PR savijetnika

BI
Binga01
12:08 10.06.2016.

Bilo nas je 17, pa 15, pa 12. Slijedi obraćanje Petrova: "Ja Božo Petrov zvani "Most" izjavljujem da sam jedinstven sam sa sobom jer ostali su netragom nestali"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije