Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrov savjetnik objasnio:

'Kovačić će doći na sjednicu Vlade, ako mu se HDZ-ovac Đakić ispriča. Neće ići s etiketom da je podlac'

Ivan Kovačić ne vidi ništa sporno u odabiru svog suradnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.03.2017.
u 22:40

- Ako je to stav HDZ-a, naravno da ministar Kovačić nema što tu više raditi - kazao je posebni savjetnik za poslove unutarnje politike ministra uprave Ivica Relković.

Iako je Slobodna Dalmacija večeras napisala da je potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić već kuvertirao svoju ostavku premijeru Andreju Plenkoviću, njegov savjetnik Ivica Relković je u Dnevniku 3 HRT-a demantirao tu informaciju, ali je potvrdio da Kovačić traži ispriku HDZ-a zbog izjave njihova zastupnika Josipa Đakića

Posebni savjetnik za poslove unutarnje politike ministra uprave Ivica Relković kazao je da Kovačić očekuje javnu ispriku od Đakića. - Dogodila se vrlo nekorektna izjava Josipa Đakića da je primanjem Višnje Tafre i Vesne Nađ Kovačić donio jednu podlu odluku - kazao je Relković i dodao kako je Tafru imenovala Vlada nakon javnog natječaja dok je ministar branitelja Tomo Medved "tjednima molio Kovačića da ju primi". 

- Nakon što je ministar Kovačić udovoljio toj molbi, slijedi ovakav nečuven napad Kovačića da je donio podle odluke - kazao je Relković. - Ako je to stav HDZ-a, naravno da ministar Kovačić nema što tu više raditi. Stoga očekujemo javnu isprika zastupnika Đakića. Smatramo da je to minimum korektnosti da bi se ministar Kovačić mogao dalje pojavljivati u istoj sobi s drugim ministrima. Ili će ostati u zraku da je on podlac - objasnio je Relković te je dodao kako ostavka nije kuvertirana, kao što je večeras pisala Slobodna Dalmacija. 

- Očekuje se da se do prve sjednice Vlade da se dogodi ta isprika, inače na tu sjednicu Vlade Kovačić sigurno neće doći s etiketom da je podlac - kazao je Relković.

>>Đakić: Oni koji odsluže dobrovoljni vojni rok trebaju imati prednost pri zapošljavanju

> > Most potvrdio svog kandidata za gradonačelnika Zagreba

Komentara 103

BA
baska
22:04 11.03.2017.

Čovjek uvidio da nije dorastao funkciji.

BL
blackstone
22:14 11.03.2017.

ovaj celavi zubar iz vukojebine omiša ,postavlja tafru koja je mesićeva i josipovićeva igračica i onu vesnu nađ koja je upravljala ministarstvom branitelja dok je bio prosvjed,a peđa tenkista i mali glavonja thule putovali po americi i norveškoj i dizali dnevnice. zubar nam je pljunuo u facu, a ako je istina što priča da ga je ministar medved zvao da uhljebi vesnu nadj u ministarstvo uprave,i on može u ponedjeljak kuvertirat ostavku.

Avatar Kogbriga
Kogbriga
22:03 11.03.2017.

I trebaš ići van Vlade, koju si pokrenuo reformu u svom ministarstvu, osim kaj ste skoro pogubili sve bitne podatke? Pogledaj ministra financija, pa poljoprivrede, pa onu iz EU fondova, svi se trse nekaj napravit, a mi i dalje kad idemo obavit neke papire po uredima, plaćamo takse, čekamo da se dođe sa gableca jer svi ogladne u isto vrijeme, i da za to to netreba premijer dati dozvolu, valjda možeš i ti donijeti neku odluku, pa makar i onu lošu, no međutim, ovo ti je najbolja ako si ju donio, jednostavno to nije posao za tebe i voila ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije