Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova koalicija

Most dalmatinskih nezavisnih lista zajedno na izbore za parlament

Božo Petrov
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/4
28.12.2014.
u 13:45

Gradonačelnicima Boži Petrovu, Ivanu Kovačiću i Stipi Petrini te vijećnici Marijani Puljak pridružuje se Vrgorčanin Ante Pranić

Most nezavisnih lista, koji je izgrađen u Metkoviću, protegnut će se i na nacionalnoj razini. Potvrdio nam je to Božo Petrov, metkovski gradonačelnik, koji ne krije ambicije da na parlamentarne izbore sljedeće godine izađe zajedno s ostalim nezavisnim listama Dalmacije.

Fotelje ih ne zanimaju

– Na parlamentarne izbore ići ćemo pod plaštem Mosta nezavisnih lista. Ideja postoji, ali još bi bilo rano izlaziti s imenima. Nisu bitna imena, bitan je program koji pripremamo i oko kojega želimo okupiti ostale nezavisne liste. Okupljamo se jer nam postojeća politika ne daje drugi način da riješimo svoje lokalne probleme – kaže Petrov. Dodaje kako žele promijeniti politiku u državi, a fotelje ih ne zanimaju.

– Glupo mi je kada čitam da rušim Milanovića. Ne rušim ja ni njega ni Karamarka. Jednostavno, ne mogu podnijeti ovakav način bavljenja politikom. Najviše bismo voljeli kada bi se postojeći političari promijenili i pokrenuli, a nas da puste da se bavimo svojim sredinama i da se na koncu vratimo u svoju struku – poručio je Petrov, po zanimanju liječnik. Petrov je plaće u Gradu Metkoviću stavio na minimalac, rezao sva davanja i mandat posvetio vraćanju duga.

Stomatolog Ivan Kovačić gradonačelnik je Omiša gdje je prošle nedjelje organiziran prosvjed jer ga je HDZ, koji ima većinu u Gradskom vijeću, srušio ne prihvaćajući njegov proračun. Nakon godinu i pol dana na vlasti, dug je smanjio za 10 milijuna kuna i prodao službeni auto, a novac potrošio za vrtić. Čekaju ga novi izbori. Na skup podrške u Omiš su došli Božo Petrov i njegov dogradonačelnik Nikola Grmoja, nezavisna vijećnica iz Splita Marijana Puljak, a pismo podrške poslao je nezavisni gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina. Upravo oni bi trebali činiti okosnicu nezavisne liste.

– Ništa još nije definirano niti dogovoreno, ali ideja je dobra. Kontaktiramo, a što će vrijeme donijeti, to ćemo vidjeti – rekla nam je Marijana Puljak.

– To bi bilo fantastično. Okupljanje nezavisnih lista izvrsna je ideja. Spreman sam na suradnju bez obzira na ideologiju. Treba nešto mijenjati, to je jasno svakome, a Primošten je najuspješniji grad u Europi! – tvrdi načelnik Primoštena Stipe Petrina. On je broj zaposlenika sa 12, koliko ih je zatekao, smanjio na osam.

Čemu 75.000 službenika

– Sve štima, sve rješavamo učinkovito. Zato neka mi netko kaže što će nama 75.000 državnih službenika. Pa koji nam je vrag?! – govori Petrina koji je u težoj poziciji od ostalih. Naime, jedini je u 9. izbornoj jedinici, svi ostali su u 10. u kojoj bi formirali zajedničku listu. No, vjerojatno će im se pridružiti i drugi nezavisni vijećnici. Među njima je i Nezavisna lista mladih Vrgorac koja je prije tjedan dana na izborima za Gradsko vijeće pobijedila, a podržali su ih Petrov i Kovačić, koji su bili u Metkoviću.

– Zajednički izlazak na parlamentarne izbore spominjao se, ali na idejnoj razini. Sada smo okupirani izborima za gradonačelnika koji nas očekuju. To je ideja ekipe iz Metkovića, a mi ćemo se rado priključiti ako ocijenimo da bi bilo korisno za Vrgorac – kaže Ante Pranić, nositelj vrgoračke Nezavisne liste mladih.

>> Metkovski Most ima šansu postati velika hrvatska priča

>> U Vrgorcu se dogodilo ono što je prije tri dana izgledalo nemoguće

Komentara 18

BO
borac2525
14:17 28.12.2014.

Podrzavam vas i zelim vam puno uspjeha!

AN
Anasta
15:08 28.12.2014.

podržavam ovu ekipu, dosta je dvoglave partije

Avatar catalyst
catalyst
15:17 28.12.2014.

Samo naprijed, što prije sa konkretnim programom sa konkretnim rješenjima u konkretnim rokovima nemojte se baviti bajkama kao dvoglava neman dosad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije