Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO JOSIPOVIĆ:

'Moramo svakom djetetu omogućiti da realizira svoj puni potencijal'

Ivo Josipović
Foto: Reuters/PIXSELL
24.09.2014.
u 23:25

Josipović je sudjelovao u radu inicijative za globalno obrazovanje i na raspravi inicijative koja se bavi problematikom otvorene vlade

Nakon današnjeg svečanog otvaranja godišnjeg zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, predsjednik Ivo Josipović sudjelovao je u nizu inicijativa i radnih skupina. Tako je sudjelovao i u radu inicijative za globalno obrazovanje. U svome govoru on je kazao da je Hrvatska jedan od predvodnika te inicijative koja se ove godine bavi dostupnošću kvalitetnog obrazovanja za svijet kakav u budućnosti želimo.

“Usprkos velikih napora koji su u tom pravcu načinjeni u posljednjih petnaestak godina, čak 58 milijuna djece starih od šest do jedanaest godina i 63 milijuna adolescenata diljem svijeta ne idu u školu. Ima najmanje 250 milijuna djece koji ne znaju čitati, pisati i računati. To moramo promijeniti i svakom djetetu omogućiti da realizira svoj puni potencijal”, kazao je predsjednik Josipović naglasivši kako je ulaganje u obrazovanje ulaganje u globalni razvoj. Iznio je i hrvatska iskustva u organiziranju obrazovnog sustava i naglasio kako zemlje koje imaju razrađene sustave i dobra iskustva u provedbi obrazovnog procesa, moraju to podijeliti sa drugima koji još nisu došli do toga cilja. No naglasio je i to da treba raditi na inovativnim pristupima koje treba početi odmah primjenjivati.

Hrvatski predsjednik sudjelovao je i na raspravi inicijative koja se bavi problematikom otvorene vlade, a glavna tema njegova govora bila utjecaj i sudjelovanja institucija civilnog društva u procesu vladanja državom.

“Konzultiranje s građanima i institucijama civilnog društva u procesu stvaranje politike omogućava vladi da posegne u “mudrost društva”, da prikupi vrlo široke i raznovrsne informacije i stručna mišljenja, što u se vraća kao poboljšana kvaliteta novih političkih odluka i doprinosi kvaliteta u stvaranju javnih službi koje su usmjerene na građane i njihove potrebe”, kazao je Josipović dodavši da sudjelovanje civilnog društva u svim fazama razrade političkih odluka, osigurava njihovu dobru provedbu i monitoring toga procesa.

Sutra će se hrvatski predsjednik obratiti Općoj skupštini UN-a, a sudjelovat će i na na diskusiji kojoj će glavna tema biti process koji void potpunom ukidanju smrtne kazne.

Komentara 32

DJ
djurex
23:46 24.09.2014.

Pioniri u nametanju rodne ideologije..fuj fuj

SA
samoborka
00:59 25.09.2014.

Licemjerna, podmukla zmija bjelouska! Odgmizi jednom zauvijek i ne vracaj se!

TT
tTony
03:11 25.09.2014.

ivo bi triba stavit ovoj savjete UN ka promociju na linkedin mozad mu neko ponudi posa sad kad izleti.. n ovo sto on mlatara pricase na svakom cosku u New Yorku godinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije