Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugodno iznenađenje

Mljekari Brođanima besplatno dijelili svježe domaće mlijeko

'22.10.2012., Djakovacki Selci - Mljekari u znak prosvjeda zbog cijena nece predavati mlijeko otkupljivacima nego ga besplatno dijele gradjanima.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
02.06.2016.
u 13:40

Akcija je organizirana u povodu Međunarodnog dana mlijeka i naišla je na odličan prijam

Brođane je ugodno je iznenadila akcija članova županijske Udruge proizvođaća mlijeka, koji su im na gradskom Korzu besplatno dijelili svježe domaće mlijeko. Akcija je organizirana u povodu Međunarodnog dana mlijeka i naišla je na odličan prijam. Građani kažu kako je razlika između domaćeg i industrijskog mlijeka ogromna.

- Moji su sa sela i imali smo kravu dok sam bila dijete. Uvozno mlijeko uopće se ne može uspoređivati s našim domaćim. Žalosno je što nam je poljoprivreda u tako lošem stanju. Umjesto da proizvodimo i trošimo svoje, pijemo sve samo ne mlijeko – kazala je Mirta Pataki, zadovoljna neočekivanim poklonom.

Mljekari su kazali kako je cilj njihove akcije bio potaknuti ljude da kupuju i koriste zdravo, domaće svježe mlijeko i osvijestiti ih o njegovoj kvaliteti. - Odlučili smo se na ovaj korak kako ne bi ispalo da mi uvijek samo nešto tražimo, nego i dajemo u dobrotvorne svrhe. Domaće mlijeko nije samo napitak, ono je i zdrava hrana – rekao je predsjednik udruge Ivan Klasnić. Priliku su mljekari iskoristili i kako bi upozorili na probleme u svom sektoru. Iako bi voljeli da akcija postane tradicionalna, zbog krize naslućuju kako nagodinu neće moći obilježiti dan mlijeka. U Brodsko-posavskoj županiji trenutno ima oko 280 proizvođača mlijeka, četrdesetak manje nego lani, koji proizvedu oko 13,5 milijuna litara godišnje. Kapaciteti i dalje postoje, ali cijena je, kažu, jednostavno nepodnošljiva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije