Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Sinčićeva stranka

Ministarstvo uprave potvrdilo: Primili smo zahtjev za upis Jedine opcije

sinčić palfi pernar
Foto: Borna Filic/PIXSELL
10.10.2016.
u 15:51

Dosadašnji predsjednik Živog zida Sinčić te njegova supruga Vladimira Palfi i supredsjednik Ivan Pernar u Jedinoj opciji su članovi devetočlanog Glavnog odbora.

Nakon što su mediji izvijestili da je vodstvo Živog zida, na čelu s njegovim predsjednikom Ivanom Viliborom Sinčićem, u tajnosti održalo osnivačku skupštinu nove stranke na kojoj je izglasano da se ona zove Jedina opcija, Ministarstvo uprave potvrdilo je danas Hini kako je zaprimilo zahtjev za upis političke stranke Jedina opcija u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

Prema medijskim napisima, za predsjednika te nove stranke izabran je Tišnjanin Lovro Crvelin dok je dopredsjednik Matija Matić iz Sesveta. Dosadašnji predsjednik Živog zida Sinčić te njegova supruga Vladimira Palfi i supredsjednik Ivan Pernar u Jedinoj opciji su članovi devetočlanog Glavnog odbora.

Jedina opcija bio je naziv koalicije u kojoj je Živi zid izišao na protekle parlamentarne izbore, kada su zajedno osvojili osam mandata. 

"Ministarstvo uprave zaprimilo je danas, 10. listopada 2016. godine, zahtjev Lovre Crvelina za upis političke stranke pod nazivom Jedina opcija u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske. S obzirom da je predmetni upravni postupak u tijeku ne možemo iznositi podatke vezane za registraciju navedene političke stranke", poručili su u priopćenju iz Ministarstva uprave.

Drugi pokušaj osnivanja stranke

Napominju kako je Ministarstvo dužno donijeti rješenje o zahtjevu za upis u registar političkih stranaka u roku 30 dana od dana predaje zahtjeva za upis.

Riječ je o Sinčićevom drugom pokušaju da osnuje novu stranku, obzirom da je resorno ministarstvo nedavno odbilo registrirati stranku Živi zid Ivan Vilibor Sinčić zbog prevelike sličnosti s aktualnim Živim zidom.

Prema zakonu, novac za rad dobiva stranka u kojoj je zastupnik bio u vrijeme konstituiranja, no ako prije konstituiranja Sabora osnuje novu stranku onda bi novac išao toj stranci.

Komentara 5

BE
BeroII
17:09 10.10.2016.

Kada će se provesti provjera zakonitosti poslovanja ŽZ-a ? Pa zar ova grupica . . . . . . . . . . . misli da će nečažnjeno proći za eventualne nezakonitosti u ŽZ-u ? To pokazuje kakva je toa je to "sposobna i stručna " grupica nebitnih spodoba koji bi se "igrali " politike ali i sebi osigurali egzistenciju i to od naših poreza.

LE
LeonardS
17:17 10.10.2016.

Tu stranku ne bi smijeli registrirati do izbora novog Sabora, ovdje bi trebali posebno pripaziti porezna te uskok o prelivanju novca iz Živog zida , jer to je pokušaj očiti da su samo novci u pitanju i prevara članova Živogg zida koji ima pravo na taj novac, zato predlažem članovima da naprave prijavu protiv dotičnih članova Živog zida !

ZA
zaokica
17:31 10.10.2016.

smijesno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije