Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne otkriva detalje

Ministar Ostojić: Hrvatska je odgovorila na sva pitanja francuske policije

Ranko Ostojić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
15.11.2015.
u 20:19

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostujući u HRT-ovom Dnevniku potvrdio je da je jedan od napadača iz Pariza registriran u izbjegličkom centru u Opatovcu.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostujući u HRT-ovom Dnevniku potvrdio je da je jedan od napadača iz Pariza registriran u izbjegličkom centru u Opatovcu. 

Na poziv francuske policije Hrvatska je odgovorila na sva pitanja. Da je bilo ikakvih saznanja, informacija, mi bismo po njima postupili, rekao je ministar. Dodao je da u ovim trenucima ne može govoriti o detaljima te da je bitno francuskoj policiji dati sve što im može pomoći.

Na pitanje mogu li hrvatski građani biti mirni, ministar je rekao kako uvijek postoji opasnost od terorističkih prijetnji jer je Hrvatska članica antiterorističke koalicije. Svi sustavi sigurnosti dignuti su na najvišu razinu, prvenstveno radi zaštite veleposlanstava, ali i da bi se prevenirao bilo kakav sigurnosni incident, rekao je Ostojić.

Ministar nije želio komentirati najave iz Makedonije da je spremna podići žicu na svojoj granici. Mogu samo reći da ni jedna žica nije uspjela riješiti problem. Rješenje je na izvoru, grčko-turskoj granici. Grčka bi trebala poduzeti mjere da se ne događa ovakav masovni priljev izbjeglica, naglasio je ministar te dodao da problem treba riješiti zajedničkom politikom Europske unije

Na pitanje što bi se trebalo dogoditi da Hrvatska donese odluku o podizanju žice, ministar je rekao kako o tome nema potrebe govoriti. Kontroliramo situaciju, čuvamo svoju nacionalnu sigurnost, istaknuo je Ostojić.

>> Ostojić o vlasniku putovnice pronađene na mjestu napada: Grčka bi ga zadržala, da je bio u bazama Interpola

Komentara 26

RI
Rizlman
20:52 15.11.2015.

Uporan da ograda nije nikom pomogla. Ali u Mađarsku i u Bugarsku više ne ulaze tamo gdje je ograda. Kažu, ti koji traže i stavljaju ogradu su fašisti; činjenica je da Izrael ima zid prema Palestincima; činjenica je da Amerika ima tri i pol tisuće kilometara ograde na granici s Meksikom. Pa hajde Ostojiću kad si baja, reci Izraelcima i Amerikancima da su fašisti pa da vidimo tu tvoju hrabrost i istinoljublje. Amerikanci su napravili ogradu na granici s Meksikom ne da bi potpuno spriječili, nego da bi regulirali i nadzirali ulazak. I svake godine u Ameriku uđe onoliko Meksikanaca i ostalih latinosa koliko im treba jeftine radne snage na crno. Ako im treba dva milijuna ući će dva milijuna. Ako im treba pola milijuna ući će pola milijuna. A kad im ne bude trebao nijedan, onda neće niti jedan jedini ući ilegalno. Prema tome, ograda svugdje pomaže, to je dokazano, kao što je dokazano da ovaj ministar laže čim zine, kao i šef mu Milanović, koji unatoč tome što je jedan od terorista i napadača u Parizu prošao kroz Opatovac i dalje laže, gleda u kameru i laže da to nema veze s ovima..

KA
karlodrago
20:28 15.11.2015.

Ostojiću, jadna je država u kojoj si ti ministar .Što ćeš reći kad uskoro budemo i mi morali staviti žicu.

MR
Mr. Right
20:26 15.11.2015.

Sad je potvrdjeno da teroristi dolaze sa izbijeglicama , Milanovicu i Ostojicu zatvarajte tu granicu vec jednom jer drzava bez granica nije drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije