Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac:

'Haaški sud i tužiteljstvo povrijedili su osjećaje stradalih'

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.04.2016.
u 12:03

Pupovac je rekao da je Šešelj postao akter javnog i političkog života te da se i dalje koristi ratnom retorikom devedesetih

Milorad Pupovac iz SDSS-a na televiziji N1 kritizirao je jučerašnju oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju na Haaškom sudu.

– Haaški sud i tužiteljstvo, nažalost, učinili su još jednu stvar kojom su povrijedili osjećaje stradalih, onih koji su se borili za drukčiju demokratsku političku kulturu i one koji su očekivali da će sud i tužiteljstvo stvoriti pretpostavke za osjećaj pravednosti, izmirenja i ponovnog povjerenja. To se s ovom presudom nije dogodilo – rekao je Pupovac.

Dodao je da je Šešelj postao akter javnog i političkog života te da i dalje koristi ratnu retoriku kojom se koristio devedesetih godina, a koja je prema njegovu mišljenju pogubna za Srbiju i Srbe te predstavlja prijetnju i uvredu za druge narode. Pupovac je rekao da ćemo se sami morati boriti za stvaranje osjećaja pravde za stradale u radu "jer možemo ostati s osjećajima koji su teško traumatizirani i teško poremećeni i koji mogu imati pakleni potencijal za sve one koji dolaze poslije nas". Na pitanje razlikuje li se ova presuda od presuda Anti Gotovini i Ramushu Haradinaju, odgovorio je da su su ti primjeri kod žrtava produbili osjećaj stradanja, a kod naroda nepravdi i nezadovoljstva.

>> Šešelj ne prestaje provocirati: 'Otići ću u Zagreb i prošetati se centrom grada'

>> 'Krik, šok, nevjerica, tupilo... Bog će Šešelju pravedno suditi'

Komentara 27

CH
ChuckNoris
12:20 01.04.2016.

Svaka izjava ovog lika je uvredljiva za Hrvate i usmjerena protiv Hrvatske. Ovdje naprimjer poistovjecuje Antu Gotovinu i Vojislava Seselja...

ST
stric8
12:24 01.04.2016.

...opet problemi milorade.... vi srbi taman ponovno uvjerili hrvatiće da ste "antifašisti" , a sada na scenu ponovno stupa luđak koji vas razotkriva do kraja i pokazuje u "velikosrbskoj" ( četničkoj ) odori..

DU
Deleted user
12:21 01.04.2016.

Tko je njega pitao da laže?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije