Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linić izbačen

Milanović: Žao mi je što smo cijeli dan terorizirali javnost!

Zoran Milanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/12
08.06.2014.
u 00:15

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel nakon izbacivanja njegovog kolege Slavka Linića iz stranke upitan da li je razočaran rekao je: Rezultat govori da su se članovi stranke premišljali. Poštovat ću odluku jer sam legalist, ali SDP bez Linića neće biti isti.

Nakon izbacivanja Slavka Linića, predsjednik SDP-a Zoran Milanović je kratko komentirao odluku.

- Ispričavam se hrvatskoj javnosti što smo ih danas terorizirali cijeli dan sa ovim. Žao mi je. Sad ćemo se još ozbiljnije baviti hrvatskim problemima, a ovo nisu hrvatski problemi - kazao je Zoran Milanović.

"Raskol se ne može negirati"

- Nakon velike, vrlo demokratske i vrlo odgovorne rasprave, na prijedlog predsjednika stranke prišlo se tajnom glasovanju i u njemu je potvrđena odluka Predsjedništva stranke sa 50 glasova za i 47 protiv - kazao je predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko i dodao da se raskol na pitanju Linićeva izbacivanja "ne može negirati".

- Taj raskol je u ovom pitanju dubok. Da li se kroz pitanje isključenja Slavka prelamaju dublji odnosi unutar SDP-a to moramo vidjeti. To je pitanje za Glavni odbor, za vodstvo stranke, za Predsjedništvo i za članstvo - kazao je Leko. Predsjednik Glavnog odbora najavio je da će uskoro imati sjednicu na kojoj će raspravljati o ujedinjenu stranke, eventualno o novom programu. - Volio bih da smo prije odlučivanja imali stajalište Odbora za nacionalnu sigurnost i DORH-a. Predsjednik stranke ostaje i ima zadaću da nađe točku okupljanja - kazao je Leko.

"Pirova pobjeda u kojoj je SDP izgubio"

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel nakon izbacivanja njegovog kolege Slavka Linića iz stranke upitan da li je razočaran rekao je: Rezultat govori da su se članovi stranke premišljali. Poštovat ću odluku jer sam legalist, ali SDP bez Linića neće biti isti. Na pitanje boje li se, odnosno misli li da će Zoran Milanović ići na raspuštanje riječke organizacije SDP-a Obersnel je kazao da "nema potrebe za raspuštanjem riječkog SDP-a".

- Ovo je Pirova pobjeda u kojoj je SDP izgubio. Jasno je da je stranka pola-pola. Bitan je karakter upravljanja strankom, a ne Linić. Ovo je poruka Zoranu Milanoviću. Žao mi je da je Slavko prešao Rubikon u svojim izjavama. Neki su shvatili o čemu se glasalo, a neki su glasali o Slavku - kazao je Zlatko Komadina.

O tome ima li Milanović legitimitet kazao je da će o tome odlučiti oni koji trebaju, odnosno da članice i članovi trebaju preuzet odgovornost i odlučiti o sudbini svih njih. Nije se želio izjasniti hoće li izazvati prijevremenu Konvenciju jer "on uvijek gradi, nikad ne ruši".

Za izbacivanje bivšeg ministra financija Slavka Linića glasalo je 50 članova Glavnog odbora SDP-a dok je protiv bilo njih 47.

>>Linić izbačen iz SDP-a sa 50 glasova ZA, 47 PROTIV

Komentara 41

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
07:09 08.06.2014.

O isprici bi razmislili da je rekao: "Milanović: Žao mi je što DVIJE I POL GODINE teroriziramo javnost!".

DH
dalibor.hren
07:42 08.06.2014.

Ovi nas nisu terorizirali cijeli dan već nas teroriziraju po cijele dana cijelo vrijeme svog mandata.

AM
alberta.mutti.5
07:22 08.06.2014.

Koji su ovo nivoi, koje su ovo izjave, koji je ovo mentalni sklop. Daleko od stvarnosti, daleko od istine, daleko od vjerodostojnosti, daleko od pameti. Dolaze jos teza vreemena za hrvatki puk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije