Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer na hvaru

Milanović: Imamo lošu osobinu da 'deremo' srednji sloj

Zoran Milanović
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
14.08.2014.
u 15:17

Sljedeća godina trebala bi biti godina gospodarskog rasta, rekao je premijer

- To je stvar pravosuđa - tako je premijer Zoran Milanović komentirao intervju suca Ivana Turudića za Večernji list u kojemu je kritizirao aktualnu vlast, prenosi HRT.

- Ja to nit' čitam, nit' mogu komentirati. U Hrvatskoj ima samo na županijskoj razini 250 sutkinja i 150 sudaca, svi odlučuju od važnim predmetima. Trebali bi govoriti o svojim presudama, a ovo drugo je stvar pravosuđa i tu Vlada nema nikakvog utjecaja. To svi znamo - rekao je Milanović na svečanoj sjednici Općine Jelsa na Hvaru.

Na pitanje kako komentira odluku Ustavnog suda prema kojoj se neće održati referendum o ćirilici, rekao je da je Ustavni sud prihvatio argumente Vlade.

- Po takvim pravilima igramo. Zna se dogoditi da Ustavni sud donese odluke koje nama nisu po volji, ali se svejedno moraju provesti - rekao je Milanović, ne želeći komentirati kritiku vukovarskog  gradonačelnika Ivana Penave.

Komentirajući pad kreditnog rejtinga Hrvatske, Milanović je rekao da odluke rejtinških agencija treba uzimati sa zrnom sumnje i analitičnosti.

- Događaju se neobične stvari da nam je kreditni rejting pao, a da izdajemo obveznice povoljnije nego ikad ranije - rekao je Milanović, dodajući da su naslijedili ogromne dugove i skupu državu. Pritom je spomenuo i "stranku koja je sudski osuđena za pljačku".

- Bez gospodarskog rasta koji će biti jednak ili veći od kamate po kojoj se država zadužuje nijedna država ne može dugoročno funkcionirati, ni Njemačka pa ni Hrvatska - rekao je Milanović. Rekao je da država mora biti stroga kada su u pitanju porezi, ali ne i brutalna, te da bi oni koji imaju više trebali plaćati više. Rekao je i da imamo lošu osobinu da se to slama na leđima srednjeg sloja, da njih "deremo" te da ćemo to sada morati razmotriti.

Na pitanje o reformi lokalne samouprave rekao je da bi za veliku reformu bila potrebna izmjena Ustava, što je izvan moći ove Vlade i ove parlamentarne većine. Milanović je komentirao i pozitivne trendove u zapošljavanju.

- Mi stvaramo uvjete i tu treba strpljenja. Vidim da radimo dobre stvari, ali to neće ići preko noći. Hrvatska je, bez obzira na to što je mala država, ipak jedan veliki brod, tanker, i da bi se njegov smjer promijenio bez da pukne neki vitalni dio, treba malo vremena - rekao je Milanović, dodajući da bi sljedeća godina trebala biti godina gospodarskog rasta, ali ne takvog koji bi njega zadovoljio.

Komentara 137

CE
cenzura
14:45 14.08.2014.

Ne može komentirati kritike na svoj račun i kaže da su izjave sudca Turudića stvar pravozuđa ali se bez problema usudi komentirati ne pravomoćne presude. Zaboravio je kako je komntirao presude suca Kolakušića i presude Ustavnog suda. Zaboravio je kako je kometireo odluke suda u slučaju Perković i Mustač. Koji licemjer!!!!

TE
tepajBrusLi
15:18 14.08.2014.

Melankolicni Zoki . Zna da za par mjeseci ide u zaborav i gubi ugodnu premijersku fotelju na koju je zalutao

DO
dobar
14:42 14.08.2014.

Sa ovom vladom ne nazire se rast gospodarstva jos najmanje 20 do 25 godina a ako odstupe onda je ipak nekakovo svjetlo na kraju tunela. Turudic je pogodio u sridu pa to jako boli i Milanovica i josipovica jer istinaa je najteze podnosljiva. Bravo turudicu uz tebe je Hrvatski narod .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije