Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Svjetlo-siva zona'

Milanović o korištenju službenih automobila: Vidjeli ste što se dogodilo Čačiću

Zoran Milanović,Gunja
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
16.12.2014.
u 13:28

Premijer je naglasio kako pitanje korištenja službenih automobila nije tako jednostavna priča

Premijer Zoran Milanović najavio je danas kako će Vlada vjerojatno izmijeniti, kako je rekao pojasniti, uredbu o korištenju službenih automobila. Povod je, naravno, bila objava fotografija na kojima se jasno vidi da je ministra zdravlja Sinišu Vargu na skijanje u inozemstvo vozio vozač u službenom Vladinu automobilu.

– Ministri u toj svjetlo-sivoj zoni moraju biti svjesni što bi smjeli, a što ne bi smjeli. Ministar Varga je pogriješio jer on nije štićena osoba. Tražit ću od ministara da se što manje izlažu jer ovom temom strahovito se manipulira, ljude se prikazuje gotovo kao kriminalce. Uredba nije najbolje napisana, treba je malo pojasniti – rekao je Milanović.

Međutim, naglasio je kako pitanje korištenja službenih automobila nije tako jednostavna priča. Kada netko od ministara službenim automobilom bez vozača ode na vikend u Dalmaciju, kaže kako uvijek razmišlja o tome što bi bilo da mu se nešto dogodi. Premijer je naglasio da bi Vlada tim slučajem bila opterećena bez obzira na to što je nesreću skrivio ministar bez kapi alkohola u krvi, jer bi javnost mjesecima ispitivala je li pogriješio što je sam vozio, hoće li biti smijenjen...

Vidjeli ste što se dogodilo Čačiću. Na kraju je završio godinu dana u zatvoru. Uvijek se vraćam na to jer ta grozna nesreća mogla je biti izbjegnuta da je Čačić tada kao dužnosnik parlamentarne stranke koristio usluge vozača – rekao je Milanović.

>> Milanović: Varga je krivo procijenio, mijenjat ćemo uredbu o korištenju vozila

>> Ministar Varga službenim autom otišao na skijanje

Komentara 67

SO
Somelier
13:45 16.12.2014.

Malo prije sam u jednome komentaru spomenuo kako je to lako riješivo samo treba donijeti zakon ili pravilnik. Svima koji imaju službena vozila uzimati mjesečno 1% od vrijednosti vozila. U tom slučaju mogu neogranićeno privatno koristiti službena vozila i u tom vremenu netreba mu vlastiti auto. To je zakon u Njemačkoj i samo treba pozvati veleposlanstvo da dade primjer. To se koristi i u firmama kao i u institucijama. Kod rabljenih auta plaća se vrijednost novoga auta. Recimo ako auto košta 70 tisuća Eura mjesečno davanje bi bilo blizu 800 Eura zbog dodataka. Svejedno se isplati jer firma ili vlada plaća gorivo, cestarine, gume, servise i ostalo. Nije problem samo treba htjeti.

DU
Deleted user
13:46 16.12.2014.

Nedostaje mi ono njegovo: Letvica je visoko podignuta! Kad se radi o njegovom pulenu, Vargi, čiji je on i zubarski pacijent skupa s obitelji - e onda se djetešce malo zaigralo. A njegova žena ljudima svisoka da tanje režu ploške crnog kruha, ako nemaju što jesti... Dok se oni vozikaju u Audi limuzinama na državni trošak i dok vozači ljeti ih drže u leru da ministarske poleđine uskoče u rashlađeni auto, ne da se znoje kao radnici (kojih se gornji socijaldemokrati užasavaju).

Avatar cheguevara..
cheguevara..
13:44 16.12.2014.

Hrvatski Ministri bi trebali ici traktorom na posao i to im je luxuz obzirom na stanje u drzavi. Na webu ima fotka Svicarskog Predsjednika kako ceka vlak za na posao svako jutro, kao i svi ostali gradjani, a ove nesposbne financijske propalice idu limuzinama na skijanje. Sramota, sta ceka ovaj narod da sidje na ulice da se rijesi vise tih uljeba i bitangi na grbaci napacenog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije