Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE SHVATIO DUH UREDBE'

Milanović: Varga je krivo procijenio, mijenjat ćemo uredbu o korištenju vozila

milanović
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/5
15.12.2014.
u 23:50

Žao mi je što nije shvatio duh uredbe čemu je možda razlog i ona sama koja nije dobra – ocijenio je Milanović

Nakon slučaja ministra zdravstva Siniše Varge, koji je na skijanje u Italiju otputovao službenim automobilom, doći će do promjene uredbe Vlade RH koja će precizirati načine korištenja službenih automobila. Najavio je to danas premijer Zoran Milanović, koji je zajedno s ministrima Ankom Mrak Taritaš i Gordanom Marasom, obišao područja županjske Posavine koja su stradala u poplavama.

– Ne želim podcjenjivati ministra i reći kako je novi i nije shvatio duh uredbe. Riječ je ne o pravu, nego o pogodnosti koja dužnosnicima omogućuje da normalno rade svoj posao. Međutim, oni sami moraju znati gdje je granica. Ministar je u ovom slučaju krivo procijenio situaciju. Žao mi je što nije shvatio duh uredbe čemu je možda razlog i ona sama koja nije dobra – rekao je Milanović. Pojasnio je i da je po njemu normalno da osoba koristi službeni automobil da se iz Zagreba vrati, primjerice, u Split ili Rijeku službenim automobilom, ali i da bi isti taj dužnosnik morao voditi računa kako u međuvremenu koristi službeni automobil.

– Uredbu ćemo promijeniti, dodatno je pojasniti i kanalizirati, ali opet nikad je nećemo moći potpuno precizno postaviti. Uvijek će biti prigovora i to s pravom – istaknuo je Milanović.

>>Ministar Varga službenim autom otišao na skijanje

Komentara 94

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
15:55 15.12.2014.

Ako je glumpav kako moze obnašat poziciju ministra??

KA
kavicakaka8
15:59 15.12.2014.

majstore vi ste svojim ČINIMA VEĆ SMJENJENI-počivali u miru-

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:01 15.12.2014.

Zloduh uredbe? Trpaj u vreću dok možeš, zar ne, poglavice Zoka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije