Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada u Gunji

Milanović nezaposlenoj učiteljici: Bavite se politikom. Ja ne dijelim radna mjesta

Zoran Milanović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/13
13.05.2015.
u 14:55

– Radna mjesta čuvaju se podobnima, a ravnatelji sebi na taj način čuvaju radna mjesta – požalila se učiteljica premijeru

Nakon što je održan redoviti dio sjednice Vlade RH, ministri i premijer Zoran Milanović posjetili su osnovnu školu u Gunji te obišli više učionica i sportsku dvoranu. Ovom prilikom upoznati su i s razinom opremljenosti škole za koju načelnik općine kaže kako je među najopremljenijima u Hrvatskoj.

Na istom mjestu gdje ga je prije deset mjeseci susrela učiteljica OŠ u Gunji, kada ga je javno prozvala i tražila da se ubrzaju radovi na obnovi škole, danas je premijer Zoran Milanović razgovarao i s nezaposlenom učiteljicom iz Županje Katom Huber.

"Ne mogu ulaziti u dodjelu radnih mjesta"

– Radila sam 15 godina kao učiteljica i dobila sam otkaz. Dobila sam ga jer sam imala ugovor na određeno vrijeme iz razloga što ravnatelji škole ne žele davati ugovore na neodređeno vrijeme. Radna mjesta čuvaju su podobnima, a oni sebi na taj način čuvaju radna mjesta – rekla je Huber razgovarajući sa Milanovićem. Premijer joj je rekao kako on ne dijeli radna mjesta, a posebno ne stranački te joj poručio da djeluje aktivno te na taj način mijenja stvari, ali i da se bavi politkom. – Bavite se politikom. Svi smo mi za politiku jedne vrste. Ne mogu ulaziti u dodjelu radnih mjesta – rekao je Milanović.

Učiteljica je ipak bila uporna te mu rekla kako ne traži posao od njega, nego da želi da se neke stvari isprave i postave na svoje mjesto. – Neće nas primiti ni ministar obrazovanja Mornar. Ako vi ne možete ništa napraviti,  on može nešto poduzeti, ipak se radi o njegovu ministarstvu – rekla je Huber koja na kraju nije bila zadovoljna premijerovim odgovorom.

Ostavio je bez odgovora

Poslije razgovora od dvije-tri minute Milanović je pružio ruku Huber te se ljubazno pozdravio s njom ostavljajući je i dalje bez odgovora. Prije nekoliko mjeseci Huber je sve to ispričala i ministru Mirandu Mrsiću tijekom posjeta Vukovaru, ali očigledno kako od onda nije bilo nikakvih pomaka.  

Nakon posjeta školi, Milanović i ministri sjeli su i u jedan lokal u središtu Gunje gdje su popili kavu i piće. Nakon pola sata odmora, cjelokupna Vlada RH sjela je u službene crne kombije, kojima su i došli te se uputila nazad u Zagreb. Interesantno je kako Milanović nije dao nijednu izjavu novinarima o stanju u Gunji, koliko je zadovoljan učinjenim, nije govorio ni o planovima. U nedjelju se u selima županjske Posavine organizira i obljetnica poplave. Organizatori su pozvali veći broj gostiju, ali je za sada nepoznato tko će se sve odazvati pozivu.

>>'Ljudi nam nisu vjerovali. Sumnjali su da ćemo ispuniti obećanja'

>>Od oročenih sredstava prikupljenih za Gunju kupljen automobil udruzi Zvjezdice

Komentara 134

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:59 13.05.2015.

Govori Zoki Ostojiću kroz smijeh; ....i kaže ti neki lik meni - "Premijeru, jel znate vi kak je to živjeti s 2000kn mjesečno??" I kažem ja njemu - "Buraz, iskreno, nemam blage veze!"

Avatar mili99
mili99
14:47 13.05.2015.

Milanoviću, ti si sramota i hrvatskog naroda i hrvatske politike!

SA
samuel
15:03 13.05.2015.

Sto reci. grozno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije