Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNIJELI PRIJAVU:

'Mi smo morali biti poplavljeni da se voda ne bi izlila u Šapcu'

Mladen Đaković
Goran Ferbežar/PIXSELL
17.08.2014.
u 19:04

Mještani su prijavili nepoznatog počinitelja zbog neodržavanja nasipa kod Rajeva Sela

– Prikupili smo više od 2800 potpisa stradalnika iz poplavljenih mjesta i svi ti ljudi zahtijevaju od Državnog odvjetništva u Vukovaru pokretanje istrage kojom bi se utvrdio tko je kriv što je 17. svibnja puknuo nasip kod Rajeva Sela i prouzročio katastrofalnu poplavu. Tražimo krivca za katastrofu koja nas je ostavila bez ičega, želimo da nam se isplati sva nastala materijalna šteta i naknada za pretrpljene boli. Ići ćemo do kraja i nećemo se zadovoljiti mrvicama koje nam sada daju – kaže Mladen Đaković, inicijator tužbe protiv, zasad, nepoznate osobe iako drži kako su glavni krivac Hrvatske vode. Đaković dodaje kako ŽDO ima rok od 90 dana istražiti i provjeriti navode iz kaznene prijave. Mještani sumnjaju da je netko, možda i namjerno, minirao nasip kako bi se voda izlila upravo na Rajevo Selo i Gunju, a ne negdje drugdje.

– Mi smo morali biti poplavljeni da se voda ne bi izlila u Šapcu – tvrde ogorčeni ljudi, a jedna žena uvjerava kako je čula dva puta zvuk “kao eksplozija” kada je probijen nasip.

U prijavi se navodi kako kazneno prijavljuju nepoznate osobe jer su od 14. do 19. svibnja ove godine propustile pravodobno postupati prema posebnim mjerama zaštite od poplava, održavati nasip kod Rajeva Sela i Račinovaca da bi se to područje moglo obraniti od poplave. Zbog toga je, navodi se u kaznenoj prijavi, “došlo do izlijevanja vode iz rijeke Save, što je uzrokovalo smrt najmanje tri osobe, iseljavanje te materijalnu štetu u ukupnoj visini od najmanje 50 milijuna kuna”.

>> Ministar Jakovina otkrio razlog pucanja nasipa u Rajevu Selu!

>> Milanović: Dijete je stradalo. To se nije smjelo dogoditi!

Komentara 64

AS
ante_slavonac
19:33 17.08.2014.

Gdje ima dima ima i vatre.Jakovini ne vjerujem baš ništa.

KO
Komacero
19:47 17.08.2014.

To Josipovic po direktivi Nikolica uz ugrozene Srbe sredio kako mu Udba naredila

KO
Komacero
20:05 17.08.2014.

Milinovicje krenuo u otkrivanje pocinitelja ali ga onda Udba i sdp petokolonasi stisli za trula jajca,sad se necuje vise.Tako se vodi politika i Hrvatska drzava kako hoce Beograd.Zato se Ivo zalaze za Srbiju i njen ulazak u EU vise nego za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije