Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac za kampanju

Kolinda Grabar-Kitarović obitelji Veljka Marića donirala 20 tisuća kuna

kolinda
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
11.06.2015.
u 19:52

Sljedećeg tjedna znat će se sve udruge kojima predsjednica kani donirati novac iz kampanje

Na prijedlog predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović HDZ je uplatio 20.000 kuna obitelji Veljka Marića zbog loše materijalne situacije.

Riječ je o novcu koji je predsjednica dobila iz proračuna kao naknadu troškova predsjedničke kampanje, potom ga je uplatila HDZ-u, koji dalje po njezinoj želji uplaćuje donacije. Veljka Marića je pak Srbija prije tjedan izručila Hrvatskoj na odsluženje kazne za ratni zločin, bio je uhićen 2010. godine na granici Srbije i Bugarske, u Beogradu je pak pravomoćno osuđen na 12 godina.

Predsjednica je iz proračuna ukupno dobila 1,17 milijuna kuna, dosad je dio novca doniran preko HDZ-a, a ostatak će se isplatiti idućeg tjedna. Dotad će, naime, s Pantovčaka u HDZ stići popis svih udruga kojima predsjednica želi donirati, potvrdio je Ivan Jabuka, glasnogovornik HDZ-a. Model je da što više udruga dobije manje iznose.

>> Orsat Miljenić: Na slučaju Veljka Marića radimo u tišini od 2012. Pobijedili smo bez ustupaka

>> Veljko Marić stigao u Remetinec. Supruga: Sav trud se isplatio

Komentara 93

Avatar blederhund
blederhund
01:47 12.06.2015.

....propali....nedaj im dihat....

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
22:14 11.06.2015.

Podrepaši bjesni , misli da ce dobiti oni

BO
bozeandric13
23:29 11.06.2015.

kritičari osvrnitese malo na vašeg zampara tamo su novci porezni obveznika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije