Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROSTIO SE FOTKOM NA FEJSU

Odbjegli mostovci Lovrinović, Martinović i Mišić osnivaju novi klub zastupnika

Ivan Lovrinović
Foto: Facebook
1/2
09.06.2016.
u 14:15

– Upravo je Božo Petrov najodgovorniji zašto je došlo do ove krize – poručio je jučer Lovrinović

Tri zastupnika Mosta - Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić – za koje se još od pregovora za sastav Vlade govori kako bi se mogli odmetnuti iz Mosta, odlučili su osnovati svoj Klub zastupnika u Saboru.

Tri zastupnika danas nisu imali službenih komentara o osnivanju novog kluba.

Ivan Lovrinović je pak jučer putem Facebooka pozvao Božu Petrova, Tomislava Karamarka i Tihomira Oreškovića da podnesu ostavke, a danas je objavio fotografiju sebe kako prelazi preko Mosta. Na fotografiji je okrenut leđima, dakle, kao da odlazi s Mosta, no pod fotografijom nema komentara.

Mnogi su to protumačili kao njegov konačni rastanak s Mostom.

– Karamarko je očito svjestan da najavom mogućnosti da odstupi ne brani samo sebe. Njegov odlazak otvorio bi prostor za opstanak sadašnje koalicije, ali bi značio i stabilizaciju unutar samoga HDZ-a u kojemu vrije. Mnogi su očekivali da Karamarko neće odstupiti i zato je njegova najava da bi se mogao povući pozitivan potez koji bi on morao realizirati. Uz njega morali bi otići Orešković i Petrov. Orešković nema izborni legitimitet, ne poznaje dobro našu situaciju i nema širinu potrebnu za premijera. U početku je predstavljan kao as iz rukava, ali je njegov nastup 22. siječnja kada se odlučivalo o Vladi bio toliko neuvjerljiv da sam glasovao protiv takve Vlade koju će on voditi. Sada mi je drago da sam bio u pravu – napisao je jučer Lovrinović na Facebooku.

– Božo Petrov je na temelju zahtjeva SDP-a za ispitivanjem odgovornosti Karamarka u slučaju INA-MOL zatražio njegovo povlačenje iz Vlade. Ubrzo nakon toga Orešković je zatražio da i Karamarko, ali i on, napuste Vladu što je Petrov prihvatio ako je to u interesu nacije i države. Sada kada je jasno da Karamarko odlazi, Petrov nema argumenta da ostane. Pored toga pokazao se nekompetentan i neodlučan. Samo moraliziranje bez učinaka pokazalo se nedovoljnim jer Vlada mora djelovati, a ne filozofirati. Upravo je Božo Petrov najodgovorniji zašto je došlo do ove krize – poručio je Lovrinović.

>> 'Petrov je najodgovorniji za krizu, pokazao se nekompetentan i neodlučan'

>> Petrov: Nećemo sudjelovati u preslagivanju, naša opcija su izbori

Komentara 68

Avatar majmunranko
majmunranko
12:22 09.06.2016.

Čestitke Lovrinoviću, uspješno se bez ičije pomoći izvukao iz ralja sekte perača mozga na čelu sa sumanutim manipulativnim psihijatrom Braunsberger-Petrovom. A znamo da je jako teško napustiti sektu kad se jednom u nju uđe. To je teže nego skinuti se s heroina. Lovrinović je pokazao karakter, mentalnu snagu i odgovornost. Još jednom, bravo.

OL
olrajt
12:38 09.06.2016.

...Milanović i SDP sve zakuhali a Petrov zdušno uzeo kuhaču i miješa!...a Hrvatski narod misli -kak bu čušpajz dobar!

ST
stefj
12:45 09.06.2016.

Božo Petrov je izigrao sve koje je mogao. Prevario je Prgometa, Lovrinovića, Petrinu, a tek što je napravio Karamarku nije za vjerovati. Zapravo je izdao i Karamarka i vladu... Karamarko nema puno mogućnosti birati, ili mora otići ili idu novi izbori, a Petrov je (uz pomoć SDP-a i medija) toliko srozao rejting HDZ-a da je izlazak na izbore u ovom trenutku samoubojstvo za HDZ... Baš me zanima koliko će Petrov biti na političkoj sceni. Sada je uništio desnicu, onda će formirati s ljevicom vladu? Jako poznato, nakon toga slijedi Noć dugih noževa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije