Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruženje izbjeglica

Linta: Hrvati, oslobodite izbjegle Srbe poreza na nekretnine

novac, kune
Davor Puklavec/PIXSELL
08.09.2014.
u 13:33

Time dokazuju da su njihovi objekti u Hrvatskoj za stanovanje, a ne za luksuz koji će biti prilično oporezovan - tumači Linta

Povodom najava hrvatskih vlasti kako priprema novi zakon o oporezivanju nekretnina, predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta, zahtjeva od vlade u Zagrebu neka izbjegle i Srbe povratnike oslobodi plaćanja poreza, kako na kuće i stanove u kojima stalno ili povremeno žive, tako i na srušene ili oštećene kuće koje su neuvjetne za život i na pomoćne objekte, javljaju mediji u Srbiji.

On drži kako Hrvatska prilikom oporezivanja koje stupa na snagu početkom 2016. "mora uzeti u obzir tešku situaciju u kojoj su Srbi", a sunarodnicima poručuje da ne odustaju od svojih prava. - Prema Zakonu o prebivalištu svi prognani i oni koji su se iselili, bez obzira na to da li su u Srbiji ili širom svijeta imaju pravo na hrvatske osobne iskaznice s adresama svojih kuća i stanova.

Time dokazuju da su njihovi objekti u Hrvatskoj za stanovanje, a ne za luksuz koji će biti prilično oporezovan - tumači Linta.

>> Linta se žali na rad hrvatskih konzulata u Srbiji

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:44 08.09.2014.

Izbjegli Srbi su si sami krivi što su izbjegli...bilo je lijepo 0d 1991-1995. dok su bili jaki, a sad bi ih trebali gladiti perom i ugađati im u njihovim zahtjevima i prohtjevima..

BA
balic
13:41 08.09.2014.

hahahaha ma sigurno ,jos ce mo im i drugu kucu napravtiti a poreza osloboditi.. Cuj Linta porez za sve a ne samo na hrvate,ako ne gradite im vi u srbiji pa nek vama porez placaju..

BA
balic
13:48 08.09.2014.

Izbjegli su iz hrvatske ,kuce im popravljene oni se ne vracaju ,zasto to sami znaju i jos mogu bit bezobrazni pa trazit da im se porez na nekretnine da ih se njega oslobodi.Na rusevine nitko porez ne pllaca nek ne izmislja a prazne kuce jesu luksuz ,da nisu vratili bi se i zivili u njima,cekaju da nasim novcem popravljeno sto su njihovi sami rusili prodaju..Samo nek netko od nasih politicara i pomisli na suludu ideju izbjegle srbe oslobodit poreza ulice ce prosvjedima biti preplavljene bute u to uvjereni..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije