Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIKRO DRŽAVA

Liberland optužuje Hrvatsku za invaziju

Liberland
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
20.06.2015.
u 00:05

- Neoznačeni ribarski brodići, koji rade zajedno s hrvatskim snagama, odgovorne su za neprijateljstva i nezakonite akcije, stoji u priopćenju čelnika Liberlanda

Nakon što su na ničijoj zemlji između Hrvatske i Srbije proglasio neovisnu državu Liberland čelnici ove „mikro države“ optužuju Hrvatsku za invaziju na svoj teritorij.

- Neoznačeni ribarski brodići, koji rade zajedno s hrvatskim snagama, odgovorne su za neprijateljstva i nezakonite akcije, stoji u priopćenju čelnika Liberlanda. Predsjednik samoproglašene države Vit Jedlička tvrdi da je do sada nad najmanje 35 ljudi, koji su htjeli stupiti na Liberland, primijenjena sila kao i da je oko stotinjak osoba završilo na hrvatskim sudovima.

U priopćenju se navodi kako je zadnji takav slučaj zabilježen u četvrtak (18. lipnja) kada je hrvatska policija uhitila stranog državljanina Ulrika Gesel Hagensena koji je pokušao stupiti na Liberland. I sam Jedlička je do sada dva puta uhićen od strane policije poslije čega je završio na Prekršajnom sudu u Belom Manastiru gdje mu je izrečena novčana kazna. Inače, Jedlička je sredinom travnja ove godine, zajedno sa još nekoliko osoba, postavio zastavu Liberlanda na spornom području i tada proglasio neovisnu državu.

Liberland se nalazi na hrvatskoj strani Dunava ali se radi o području koje katastarski pripada Srbiji. Radi se o površini od oko sedam kvadratnih kilometara bez ikakve infrastrukture, a gdje Jedlička najavljuje kako će izgraditi porezni raj.

>> Putovanje u Liberland zasad stoji 2400 kuna – tolika je kazna za ilegalni prijelaz granice

>> Igrali odbojku na 'plaži u Liberlandu' pa ih uhitila hrvatska policija

Komentara 13

MA
Majur
07:27 20.06.2015.

Vama liliputancima sa liberlanda treba svima skinut gaće,preko koljena i po dupetu svima....ponašate se kao razmažena derišta.

SU
suncesmokvemaslina
07:27 20.06.2015.

u češku pa se češkajte,mamicu vam vašu

HO
homofob
03:17 20.06.2015.

Ova komedija ne vodi nicemu nego ce izrasti u veliki problam! Jedlicka je drzavljan clanice EU i za kratak boravak u Hrvatskoj mu ne treba dozvola! Prema tome za pristup tom djecjem vrticu "Liberlandu" s hrvatske strane ga se ne bi smjelo ometati ukoliko tamo dolazi i hrvatska policija. Ukolko dolazo s Dunava a prije toga je bio u Hrvatskoj i nije presao na srpsku stranu tacuna se da nije napustao Hrvatsku jer u protivnom bi i svi Hrvati ribici i kupaci korali nositi putovnice i ulaziti i izlaziti Hrvatsku samo na granicnim prelazima. Bojim se da ce taj drek pasti na lopatice ventilatora i sve ce biti "blagoslovljeno" smradom. Netko pametniji od Stefa policajca ili Dure milicajca se treba sto prije pozabaviti tim pitsnjem jer ce handrasto rukovanje tim slucajem imati dalekosezne posljedice. i to za Hrvatsku negativne, kada dode do pregovaranja za uredenje granicnih pitanja s Srbijom! Ne bih se cudio da je tip placen iz vizantinskog proracuna da kreira pozadinu buducim problemima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije