Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUH:

'Lalovac će dati bogatima da mogu pokupovati imovinu siromašnih'

Boris Lalovac
Dalibor Urukalović/PIXSELL
26.08.2014.
u 14:07

Vlada sigurno misli da su umirovljenici skupina koja ne može pružiti veliki otpor, poručuju iz SUH-a

Sindikat umirovljenika Hrvatske kritizirao je najavljene porezne reforme koje će, kako tvrde, povećati porezni odbitak samo aktivnim, ali ne i umirovljenim radnicima. SUH je 16. srpnja tada novom ministru financija Borisu Lalovcu uputio inicijativu za povećanje osobnog odbitka za umirovljenike sa 3.400 na 3.800 kuna, sukladno prošlogodišnjem zaključku svih hrvatskih umirovljeničkih udruga, na što Lalovac, tvrde, nije ni odgovorio. Iz SUH-a su u priopćenju poručili da će ministar novom poreznom reformom "dati bogatima, da bi u skorašnjoj novoj poreznoj reformi uvođenja poreza na nekretnine mogli budzašto pokupovati preostalu imovinu siromašnih". Smeta im što je ministar zaboravio umirovljenike.

"Je li ministar zaključio kako se 1,2 milijuna hrvatskih umirovljenika bespovratno srozalo u kategoriju niže, osiromašene, klase pa tu nema spasa, ili je, pak, time deklarirao stajalište Vlade kako budućnost Hrvatske vidi sa starijim osobama samo kao korisnicima socijalne pomoći? Vlada sigurno misli da su umirovljenici skupina koja ne može pružiti veliki otpor i politički nije opasna, pa ju se može olako diskriminirati i isključivati", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica SUH-a Jasna A. Petrović.

>> U uspješnoj Hrvatskoj s manjom javnom potrošnjom svi punoljetni mogli bi dobivati 2000 kn

>> Blok umirovljenici zajedno: Potpuni gubitak povjerenja u Vladu i mirovinske fondove

Komentara 22

DU
Deleted user
18:53 26.08.2014.

Strašno je to kako su umirovljenici prisiljeni živjeti. S 40 godina staža, uplate svih poreza državi, jedva preživljavamo. Pitam se ćemu postoje sve te udruge umirovljenika, stranke umirovljenika, kad kod Vlade ne mogu postići ništa, čak ni povećanje penzije za za 1,5 %. Sramotno. Dokle tako? Na našu žalost, valjda čekaju da nas što više "pokrepa".

FL
florenz769
15:49 26.08.2014.

Političari (svih boja i opcija) zaboravili su da su današnji umirovljenici u onom "nenarodnom režimu" svojim radom (od kojega su živjeli i stjecali), u Hrvatskoj stvorili sve ono što je sramotno "privatizirano" a da sami nisu stvorili gotovo ništa, ali imaju obilne plaće, te se sada još i svrstavaju u niži porezni razred. Mi smo već odavno "na dnu dna", vjerojatno da od neimaštine što skorije poumiremo i tako "oslobodimo" mirovinski fond isplata i ovih simboličnih mirovina. Tako će ostati više njima i njihovoj djeci u ovoj "narodnoj i pravednoj", slobodnoj i neovisnoj državi čije smo ekonomske temelje stvorili mi, ali očito ne i za sebe - već za njih. Onima koji imaju - prihodi se povećavaju, da bi od siromašnih mogli putem bankrota i tzv. pred-stečajnih nagodbi pokupovali ono što su siromašni svojim radom stekli, a danas žive od "milostinja ove "narodne" države.

BA
bajo2
14:39 26.08.2014.

kladio bih se da ovo mirise na alan ford! 'Lalovac će dati bogatima da mogu pokupovati imovinu siromašnih'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije