Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIŠTA NE MOGU REĆI'

Kremlj se ne izjašnjava o pozivu SAD-u u Astanu

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
13.01.2017.
u 21:58

Sastanak u Astani bi trebao biti preduvjet za mirovne pregovore u Ženevi pod okriljem Ujedinjenih naroda

Rusija se za sada ne može izjasniti o mogućem pozivu Sjedinjenim Državama na mirovne pregovore o Siriji koji bi se trebali održati u Kazahstanu 23. siječnja, rekao je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

"Ništa ne mogu reći. Svakako smo skloni što većem brojnijim predstavništvima svih strana uključenih u sirijski slučaj", rekao je Peskov novinarima i dodao da za sada ne može konkretnije odgovoriti.

Na pitanje o mogućem sudjelovanju Sjedinjenih Država, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova je izjavila da se još razgovara o formatu pregovora.

Kasnije je rusko ministarstvo preciziralo da je u petak održalo konzultacije s ruskim, iranskim i turskim izaslanstvima o održavanju pregovora u Astani u Kazahstanu.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu je u četvrtak navečer ocijenio da bi Sjedinjene Države morale biti pozvane na pregovore 23. siječnja u Astanu i dodao da se Ankara i Moskva u tome slažu.

Pokrovitelji pregovora o budućnosti Sirije su Rusija, Iran i Turska i oni su najavljeni krajem prosinca. Tada je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov  u nazočnosti predsjednika Vladimira Putina rekao da je Moskva spremna proširiti mirovne pregovore na Egipat i druge arapske zemlje i jamčiti sudjelovanje Ujedinjenih naroda.

Sastanak u Astani bi trebao biti preduvjet za mirovne pregovore u Ženevi pod okriljem Ujedinjenih naroda, koje je izaslanik UN-a Staffan de Mistura odredio za 8. veljače.

>> 'Volim Rusiju, ali Putin nas svojom preraspodjelom sfera vraća u 19. stoljeće!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije