Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:

'Stvaranje strategije razvoja nužno je kako na lokalnoj tako i na državnoj razini'

kolinda grabar-kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/11
15.09.2015.
u 17:04

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj je Ured privremeno preselila u Pulu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Pazinu se susrela s gradonačelnikom Pazina i načelnicima općina središnje Istre. Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić prikazao je predsjednici planove, projekte i ideje gradske uprave te financijski plan ulaganja. Posebno je naglasio transparentnost proračuna grada i istaknuo kako mogu biti primjer svim drugim gradovima u Hrvatskoj.

Razgovaralo se o revitalizaciji starogradske jezgre Pazina te mogućnostima širenja i upotpunjavanja turističke ponude u unutrašnjosti Istre. Bilo je riječi i o prometnoj povezanosti, posebno izgradnji novog autobusnog kolodvora kojim bi se značajno pripomoglo nesmetanom putovanju građana, posebice djece koja autobusima putuju u školu. Razgovaralo se i o izgradnji doma za starije i nemoćne kakav u unutrašnjosti Istre ne postoji.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako ovaj sastanak pokazuje da je jako dobro i korisno doći u lokalnu sredinu i vidjeti koji su problemi i izazovi, ali i koje su mogućnosti te što treba učiniti kako bi se pokrenuo jednakomjerni razvoj Hrvatske. Kod tih kratkih boravaka na terenu može se dobiti puno bolji uvid nego iz ureda, kazala je predsjednica i dodala kako bi voljela da to čine i mnogi drugi iz Vlade, ministarstava i agencija.

Isto tako, predsjednica je kazala kako razgovor pokazuje nužnost stvaranja strategije razvoja, kako na lokalnim razinama, tako i na državnoj razini. Dodala je kako razvojna strategija mora definirati tri komponente održivoga razvoja: gospodarsku, društvenu odnosno socijalnu i ekološku komponentu.

– U ovim projektima koji su mi predočeni jutros svega toga ima i voljela bih da se to prenese i na državnu razinu – kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Pazina i načelnicima općina središnje Istre, predsjednica se susrela na Gortanovom brijegu s predstavnicima Agencije za ruralni razvoj Istre.

>> Kolinda Grabar-Kitarović: Ne možemo ovisiti samo o turizmu

Komentara 6

Avatar guza guzic
guza guzic
20:18 15.09.2015.

Gdje su kriticari nie HDZ na vlasti u Istri pa opet isto,al su ljubomorni ovi kmeri kme kme,jos malo i od kmekali ste hahaha

AN
ancica99
17:45 15.09.2015.

Naša predsjednica je naš ponos i dika!

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
19:25 15.09.2015.

Ovo je dobro ima sad i povo sa njenim imenom haha,prava osoba na pravom mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije