Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured u Puli

Kolinda Grabar-Kitarović: Ne možemo ovisiti samo o turizmu

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
14.09.2015.
u 20:12

Predsjednicu začuđuje što mnogi vojni objekti na području oko Pule toliko godina stoje prazni

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u privremenom Uredu predsjednice u Puli razgovarala je sa županom Istarske županije Valterom Flegom i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem.

– Preseljenje i otvaranje Ureda predsjednice u Puli nije samo prigoda upoznati pobliže život u Istri već dati prilog decentralizaciji – kazala je predsjednica koja se zalaže i za fiskalnu decentralizaciju kako bi županije, gradovi i općine dobili sredstva za ponovno investiranje.

Začuđena što vojni objekti stoje prazni

Naglasila je da "ne možemo ovisiti samo o turizmu" te kazala da podržava podržava razvojne projekte u Istri, od završetka Istarskog ipsilona, druge cijevi tunela Učka, do izgradnje željezničke pruge koja bi povezala Rijeku s Pulom, Kvarnerskim zaljevom i dalje prema srednjoj Europi.

Predsjednicu začuđuje što mnogi vojni objekti na području oko Pule, kao što su Muzil i vojni aerodrom, toliko godina stoje prazni te smatra da Hrvatska mnoge resurse za razvoj ne zna dovoljno brzo i učinkovito iskoristiti. Sve odgovorne u državnoj upravi je pozvala na rješavanje pitanje vojnih objekata i drugih nekretnina koji se mogu predati lokalnoj upravi, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

>>Većina ispitanika podržava da predsjednica ima privremene urede

>>Hrvatima u BiH od Zagreba trebaju strategija i lobiranje, a ne novac

Komentara 46

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:42 14.09.2015.

Nevjerojatno kako nitko ne spominje poljoprivredu a nemaš gdje kupiti češnjak osim onog natopljenog gradskom kanalizacijom iz Kine ali kristalno bijele boje!

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
20:27 14.09.2015.

Hahaha tili joj podvalit crveni sljem nie tila kaze gospodo samo plavi zna se,jer plava je cila HR ,ima ukusa kmeri pucaju od zavisti,,,samo naprid predsjednice sritno

Avatar pora
pora
21:06 14.09.2015.

treba nam nova hrvatska vlada koja ce sa predsjednicom zajedno raditi na boljitku a ne ova sad izdajnicka partija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije