Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavio snimku iz tvornice mesa

Kiselinom isperu pokvareno meso i dodaju boju pa melju i rade hrenovke

hrenovke
Foto: screenshot/youtube
03.02.2016.
u 12:59

Mihajlo Čepi snimio je nekoliko klipova o nastanku hrenovki i drugih mesnih prerađevina

Kako nastaju hrenovke? Videom je to prikazao radnik mesne industrije "Matijević" Mihajlo Čepi nakon što je objavio snimke iz tvornice koje pokazuju da njegov poslodavac prodaje pokvareno meso, odnosno da upotrebljava meso kojem je istekao rok trajanja koje potom prerađuju u hrenovke i druge mesne prerađevine.

Čepi je snimio nekoliko klipova koje je proslijedio Tužiteljstvu za organizirani kriminal još 22. siječnja jer smatra da su one dokaz da poslodavac svjesno ugrožava zdravlje građana, a upozorio je i da je ta praksa jednaka i kod drugih poslodavaca i provodi se i u drugim tvornicama mesne industrije poput "Neoplante", "Karneksa" i "Zlatiborca", piše srpski portal Novisad.com.

Čepi je iz iskustva naveo tijek proizvodnje.

 

"Sve meso koje se vrati zbog isteklog roka, koje smrdi i koje se nije uspjelo prodati, zamrzava se i stoji u komorama te čeka na daljnju preradu. U njega se dodaje češnjak kao prirodni konzervans, a ako je meso potpuno pokvareno, ispere se kiselinom. Koristi se i boja za meso. Ona se dodaje u salame i dimljenu robu iako je to zakonom zabranjeno i u EU i Srbiji. Kad dođe inspekcija, koja se prethodno mora najaviti, svi se dokazi sakriju", rekao je Čepi.  

>> 'Hrvatska je moja domovina, ali ja sam 1991. otišao u Srbiju. Da sam ostao, bio bih jači od Todorića'

Komentara 66

Avatar anekk
anekk
13:18 03.02.2016.

Hvala na hrabrosti za snimanje i davanje ove informacije u javnost!

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:27 03.02.2016.

To bas i nije neka novost, to i mala djeca znaju, pa cak i ptice na grani..., da se u mesnicama nista ne baca, cak ni kosti. Sve se to moze samljeti i lijepo upakovati, i onda naivcima prodati kao hrenovka, "parizer", "hot dog"... Sramota je da inspekcije "ne mogu" uciniti nista u vezi besramnog trovanja ljudi, i ljudi jos placaju za taj otrov! Ali, kad treba nekome zatvoriti radnju u sred turisticke sezone zbog nekoliko lipa manjka ili viska u kasi, onda su vrlo ucinkoviti.

OR
@orlando
13:47 03.02.2016.

Znači država potrošačima prodaje otrov i kemikalije ,onda kad se razbole kako dokazati da je zbog otrovne hrane Zanima me i kolilo ima hormona u svježem mesu. Nemamo svi kemijske fakultete pa da se razumijemo u slova i brojke naa deklaraciji, koja opet nije istinita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije