Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZI SE USPORENO

Stiže li najteži prometni vikend godine: Stvaraju se gužve na Lučkom i ispred Učke

autocesta, gužva
Foto: Screenshot HAK
29.07.2016.
u 11:36

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe

Pojačan je promet na naplatnim postajama Lučko (A1) u smjeru Karlovca te na naplatnoj postaji Demerje (A1), no nema dužih čekanja.

Kolona na autocesti A1 pred naplatom Lučko na izlasku duga je oko 3 km dok je na Istarskom ipsilonu pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona duga oko 2 kilometra.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u Istri, kolona vozila koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon je oko 5 km dok je na brzoj cesti (A8) prije čvora Matulji iz smjera tunela Učka kolona oko 2-3 km.

Pojačan je promet, no vozi se bez zastoja na: A1 Zagreb-Split-Ploče osobito na dionicama Zagreb-Bosiljevo u oba smjera te Gospić-tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu (osim kod tunela Učka u smjeru Rijeke i prema GP Kaštel i Plovanija), na brzoj cesti (A8) od čvora Matulji prema tunelu Učka, Ličkoj magistrali (DC1), zagrebačkoj obilaznici (A3), riječkoj obilaznici (A7), Krčkom mostu i cestama u Istri.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima:

ulazak: Mali Prolog, Aržano, Gabela, Gornji Brgat, Slavonski Brod, Zaton Doli, Pasjak, Rupa, Macelj, Bregana, Ličko Petrovo Selo;

- izlazak: Tovarnik (kolona je oko 700 m), Bajakovo (kolona je oko 3 km);

- oba smjer: Metković, Karasovići, Klek, Plovanija, Kaštel (kolona na izlazu 5 km).

Zbog tehničkih poteškoća za međunarodni promet zatvoren je granični prijelaz Erdut. Vozila se preusmjeravaju na obližnje prijelaze.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

>> Ovaj vikend čeka nas totalni kaos na cestama, provjerite gdje će biti najveće gužve

Ključne riječi

Komentara 8

ST
stefj
09:29 29.07.2016.

Kakav naslov, a ispod toga izvještaj HAK-a o stanju na cestama. Svašta... A i već je smiješno stalno senzacionalistički pisati o gužvama na cestama. Sezona je, gužve su, ako nekoga smeta gužva neka na put ide noću ili ranom zorom... Malo bi novinari trebali do Italije, Francuske ili Španjolske da vide što su gužve. Ovo kod nas je kamilica.

PE
pep
10:26 29.07.2016.

Nadam se da na slovensku obstrukciju imamo odgovor na ulazima i izlazima iz autocesta. Domaci vozaci koji poznaju ,neka koriste alternativne magistralne pravce.

NE
negrito
15:02 29.07.2016.

Gdje ti turisti spavaju i jedu.Gastronomi tvrde losa potraznja,iznajmljivaci apartmana tvrde da su polu puni ili polu prazni.Guzve se desavaju jer imamo losu cestu a o voznom parku koji imamo mi i koji imaju nasi turisti da i ne govorim.Jos kad policija uzme u ruke kontrolu prometa onda si tek na...a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije