Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u velikom trgovišću

Karamarko: Nije bilo nezakonitog zapošljavanja u SOA-i, SDP izmišlja afere'

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.05.2014.
u 13:03

Predsjednik HDZ-a u rodnom mjestu dr. Franje Tuđmana uz 92. obljetnicu njegova rođenja komentirao da SDP probleme s Linićem i ostale probleme u državi želi zamazati izmišljanjem afera

- Nikad ništa nije učinjeno u vezi s nezakonitim zapošljavanjem u državnim službama. Sve što je učinjeno napravljeno je dogovorom dvaju državnih tijela - Ministarstva financija, odnosno Carine i SOA-e - rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na današnjem obilježavanju 92. obljetnice rođenja prvoga hrvatskog preddsjednika dr. Franje Tuđmana u njegovu rodnom Velikom Trgovišću.

Na sazivanje sastanka saborskog Odbora za unutarnju politiku, bez znanja predsjednika Odbora dr. Miroslava Tuđmana Karamarko je rekao:

- Neformalna skupina SDP-a probleme s Linićem i ostale probleme u državi želi građanima zamazati izmišljanjem afera. To je udar na demokratsku proceduru, stoga smo predsjedniku Sabora Leki uputili prigovpr da se takve stvar više ne smiju događati.

Na upit može li potvrditi 7 ljudi o kojima danas piše Večernji list, Karamarko je rekao da takve stvari ne može komentirati, jer dok je on bio na čelu SOA-e takve stvari i nikakva imena nisu mogli izlaziti van.

- Ovo što radi državna vlast je katastrofa. Sve je na ulici, sve je u medijima, a sve kako bi SDP skrenuo pozornost s pravih problema o kojima bi se vlast trebala brinuti - rekao je Karamarko. Na upit zašto je u Zagorju, a ne na sjednici Sabora u Zagrebu, Karamarko je rekao da je i ovo njegov posao, a njemu je jako važno da se na ovaj dan pojavi u Velikom Trgovišću.

Kod spomenika Franji Tuđmanu uz rodnu kuću vijenac je položio i njegov sin Miroslav Tuđman. On je potvrdio da su nalazi Odbora istiniti, no da procedura oko sazivanja sjednice Odbora nije poštovana.

Tuđman je podsjetio da je nezakonito otpuštanje policajaca od 2000.do 2004. godine državu koštalo 335 milijuna kuna, a nezakonito otpuštanje iz MORH-a 35 milijuna kuna i da je sve to neusporedivo s navodnim zapošljavanjem 7 ljudi, koje je samo bilo plod dogovora dvaju državnih tijela.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije se danas zadržao dugo u Hrvatskom saboru, gdje je počela 13. sjednica ovoga saziva.

Bio je među kolegama u klupama tek oko sat vremena, da bi oko 10.40 sati, piše 24sata, eskivirao obveze i udaljio se iz sabornice.

Razlog njegove žurbe, kako je poručio novinarima u prolazu, bio je odlazak u Veliko Trgovišće, rodno mjesto Franje Tuđmana, prvoga predsjednika HDZ-a i Hrvatske, rođenom na današnji dan 1922. godine.

- Žurim kako bih u 11.15 sati dao izjavu za novinare u Velikom Trgovišću - kazao je Karamarko.

No, šef glavne oporbene stranke i to, doznajemo, nije učinio na vrijeme - u Trgovišće je kasnio pa obraćanje medijima nije dao u dogovoreno vrijeme, već se zaputio u Spomen-kuću dr. Franje Tuđmana, sudjelovati na znanstvenom skupu.

Komentara 85

Avatar franjo1990
franjo1990
12:56 14.05.2014.

Bar kao političar i predstavnik u Saboru udostojio otići odati počast prvom RH predsjedniku i utemeljitelju države! Sadašnja vlast bi daleko više poštovanja trebala odati očevima države, no za razliku od toga po njihovim uredima i dalje vise slike Tita!

IV
ivanvinkovci
13:05 14.05.2014.

Mislim da je i Milanovic danas trebao biti u Velikom Trgoviscu odati pocast Tudjmanu a ne prodavati maglu u Parlamentu na narucena pitanja SDP-ovaca.

SL
_Slavonac_
13:06 14.05.2014.

Karamarko je konacno nakon 10 godina vratio HDZ korijenima i Tudjmanovoj ostavstini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije