Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vođa oporbe

Karamarko: Vlada je digla ruke od hrvatskog gospodarstva

Tomislav Karamarko
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
11.04.2014.
u 19:25

Upitan zašto nije bio prisutan danas u Saboru na glasovanju za referendum o ćirilici, rekao je kako je bio u Pakoštanima na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu što smatra važnijim

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko gostovao je u emisiji HTV-a Javna stvar gdje je komentirao goruća društvena, gospodarska i politička pitanja.

Upitan zašto nije bio prisutan danas u Saboru na glasovanju za referendum o ćirilici, rekao je kako je bio u Pakoštanima na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu što smatra važnijim.

 - Do ovog svega nije trebalo doći. Da je vlada poštivala zakon, do ovog ne bi došlo. Čini mi se da je vlada umjetno stvorila problem. Ne možemo zakon primjenjivati selektivno, rekao je Karamarko i dodao kako će svoje mišljenje reći nakon što se očituje Ustavni sud.

Rezanje deficita komentirao je riječima kako novi nameti nisu dobro rješenje jer vlada nije ponudila koncept izlaska iz krize.

Upitan što bi trebalo napraviti, rekao je da treba ići na prijevremene izbore jer mu se čini da je Vlada digla ruke od hrvatskog gospodarstva.

 - Potrebno je pobuditi gospodarstvo i inicijativu kod ljudi koji znaju otvarati radna mjesta. Gospodarstvo želimo bazirati na malom i srednjem poduzetništvu koje je potrebno rasteretiti poreza. Navodnjavanje i odvodnja su druga faza i šlag na torti, rekao je čelnik HDZ-a.

Izjavio je kako se HDZ protiv uvođenju poreza na nekretnine i kamata na štednju.

 - Razina egzistencijalne ugroze danas jednaka je onoj iz 1991. godine. Danas imamo zastrašujuće brojke koje nas tjeraju na razmišljanje. Bojim se egzodusa hrvatskog čovjeka, rekao je Karamarko.

O potencijalnoj koaliciji rekao je kako je HDZ spreman na sve ono što će pomoći hrvatskom narodu.

 - Spremni smo za suradnju sa svima koji su spremni za oštru borbu za bolju kvalitetu života, rekao je Karamarko.

O suradnji s predsjednikom Josipovićem rekao je kako ga je kritizirao jer se malo bavi lošom gospodarskom situacijom, a više svojim PR-om.

 - Zamolio sam predsjednika da urgira kod premijera da se održi izvanredna sjednica Vlade na temu nezaposlenosti. Bojim se da politička elita često nema dodira sa stvarnošću.

Ime predsjedničkog kandidata HDZ će objaviti uskoro, a Karamarko je rekao kako s Nikicom Valentić o tome nisu razgovarali, ali zato s Kolindom Grabar Kitarović jesu.

 - O tome smo razgovarali s njom, ali mnogim drugim ljudima, rekao je Karamarko.

O izbacivanju Kosor i Kujundžića iz stranke rekao je kako su prekršili statut i kako je to odluka stranačkog suda časti.

>> Karamarko: Vlada se stalno svađa, pa što ne bi i s DORH-om

Komentara 36

ST
stefj
21:05 11.04.2014.

eh, da je vlada bar digla ruke od gospodarstva, možda bi nešto i opstalo. Ovako se samo svim silama trudi ga uništiti...

MA
Maja28
20:40 11.04.2014.

Svaki student završne godine govori barem dva strana jezika tečno i bavi se još sa nekoliko korisnih stvari vezanih uz faks te volontiraju. No oni su persona non grata i kao takvi podobni za odlazak iz ove države. Vlada čini sve da im olakša kartu u jednom pravcu. Mladi nisu opterećeni novcem, nacijom i drugim obijestima samo ne vide sutra. Ne vidim ni ja sutra. Ili ono sutra koje vidim ne želim ga vidjeti.

JA
jah
19:31 11.04.2014.

HDZ stavio svoje šape na hrvatsko gospodarstvo, SDP digao. ne znam što je gore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije