Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije poštovao ugovor

Kalem izgubio sudski spor i vraća zemljište IGM-u Tounj?

Jozo Kalem
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
24.06.2014.
u 20:00

Postoji i mogućnost da naplatimo naknadu štete zbog propuštene dobiti, kaže stečajni upravitelj IGM-a Tounj Boris Debelić

        Riječki poduzetnik Jozo Kalem, prema nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda u Rijeci, više nije ili uskoro ne bi trebao biti vlasnik zemljišta u Tounju koje obuhvaća kamenolom. Ono ponovno postaje imovina Industrije građevnog materijala (IGM) Tounj, tvrtke koja se od studenog 2010. godine nalazi u stečaju.

– Tvrtka Ri-most, koja se nekada zvala Ri-petrol, a još ranije Istra-petrol, mora IGM-u vratiti imovinu, a postojat će i mogućnost da naplatimo naknadu štete zbog propuštene dobiti – kaže stečajni upravitelj IGM-a Tounj Boris Debelić. Kako nas obavještava, spor se vodio kako bi se dokazalo da se Kalemova tvrtka nije smjela uknjižiti kao vlasnik zemljišta.

– Ugovorom o kupoprodaji od 29. lipnja 2009. trebao je biti raskinut 59. dan od potpisivanja ako do tada zemljište nije plaćeno. No, unutar 58 dana Ri-petrol je postao vlasnik IGM-a. Oni su tvrdili da su zemljište platili, a sud je sada presudio da nisu – objašnjava Debelić.

Kalem nam je SMS- porukom odgovorio da je na godišnjem odmoru i uputio nas na odvjetnike, pa smo kontaktirali s Odvjetničkimo društvom Vukić, Jelušić, Šulina, Stanković, Jurcan i Jabuka iz Rijeke, no nismo dobili odgovor. Na Trgovačkom sudu u Rijeci, pak, samo nam je potvrđeno da je donesena presuda, no ne i što u njoj konkretno stoji. Ubrzo nakon presude izjavljena je i žalba na nju.

Podsjetimo, nedavno je podignuta i potvrđena optužnica protiv njega i Ri-mosta, to jest Ri-petrola, zbog prijevare u gospodarskom poslovanju teške 103 milijuna kuna i ovjere neistinitog sadržaja, a to se odnosi upravo na način kako je tvrtka stekla vlasništvo nad zemljištem. Inače, kako kaže Debelić, u stečajnom postupku IGM-a prijavljeno je 200 milijuna kuna potraživanja, a oko 140 milijuna kuna je utvrđeno.

>>Što je govorio premijer: Političke poruke protiv sukoba interesa

Komentara 4

XA
xaron
20:31 24.06.2014.

Ode Linić a za njim i njegov veliki prijatelj Kalem. Mora tražiti novog sponzora inače je propao.

PL
@ploto@
22:09 24.06.2014.

Da je Linić još uvijek ministar,on bi to riješio u korist svog poslovnog partnera,pardon prijatelja,tako da bi napao na pasja kola suca koji je presudio protiv njegovog poslovnog partnera,pardom prijatelja,,baš kao što se okomio na suca Kolakušića koji se usudioo dovesti u pitanje zakonitost predstečajne nagodbe ,koje je skrojilo Linićevo ministarstvo.

PL
@ploto@
22:16 24.06.2014.

Ukratko,ovdje se radi o teškom kriminalu i Trgovački sud u Rijeci je samo poništio uknjižbu nad zemljištem IGM-a Tounj . Drugi dio bi trebao biti vezan za USKOK i DORH.Tipična priča vezana za Linićeve " prijateljke" !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije