Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.08.2014. u 14:00

Radi smiješnih pravila (marketinga!?), novinari HTV-a govorili su o "švedskom divu" i o "ovećoj trgovini iverica gdje možete pronaći i švedski stol"

Kako se javiti u izravnom prijenosu s mjesta gdje su svi novinari iz države, a ne reći gdje si? Mučnoj dvojbi bili su izloženi novinari jutarnjeg programa HTV-a, koje je zapalo da se jave s "tajnog" mjesta u sklopu "Dobro jutro Hrvatske". Već u samoj najavi iz studija vidjelo se da postoje određeni problemi, voditelji su spominjali neka "pravila našeg marketinga", no nisu se usudili reći od kuda će se javiti novinarka Martina Validžić.

Ona se, pak javila ispred "jedne nove robne kuće", dok se kamerman trudio izbaciti iz kadra logo te robne kuće, s prepoznatljivim plavo-žutim uzorkom. Martina je ispitivala kupce koji su se pojavili prije otvorenja, no nitko nije spomenuo zabranjeno ime. Kako su pak svi znali o kojoj se robnoj kući radi, počeli su se meškoljiti i u HTV-ovom studiju, te je voditelj DJH, Davor Meštrović hrabro zaključio kako je riječ o "švedskom divu".

Te nepametne ili barem nespretne i smiješne odredbe HTV-ove birokracije o skrivanju imena tvrtki (prikriveni marketing), međutim pošteđeni su u informativnom programu HTV-a. Jer, petnaestak minuta kasnije od kako su se voditelj Meštar i novinarka Martina mučili kako sakriti, a ipak reći, u jutarnjim vijestima, opreza je nestalo. Izrekoše ime "IKEA", dok je predsjednik države rezao vrpcu.

Navečer, međutim, vidim da ta pravila igre nisu baš najjasnija niti u Studiju 4 HTV-a. Smiju li ili ne spomenuti IKEA-u? Vedran Kukavica u Poslovnim vijestima riješio je dvojbu na originalan način. Rekao je da je riječ o, citiram "ovećoj trgovini iverice u kojoj možete biti sigurni da ćete pronaći švedski stol". Bravo, majstore.

PLUS

Razrežeš jabuku i ako su sjemenke bijele boje, to je opasna jabuka, čuli smo na Dnevniku HTV-a i sada smo sigurni da nećemo pojesti otrovnu jabuku s pesticidima

MINUS

Nova TV je tek informirala da je prva sjednica vlade nakon odmora trajala 18 min. A trećina je tog vremena utrošena na predavanje o S. Radiću. Mogli su tu poentirati...

>> Izbornik Kovač usvojio retoriku Davora Šukera. Barem uveseljava naciju

>> Šteta što je Perković toliko superiorna pa ne možemo coprati!

Komentara 7

TT
tTony
17:44 22.08.2014.

sacuvjte vi babin namjestaj tribat ce vam ovo od piljevine se raspada dog ga pogledas

IS
istri
15:10 22.08.2014.

Ikea i tome slicno, su famozne investicije, sa kojima namame hrvatske kupce i tamo ostave ono malo novca sto imaju,jer je vazno kupovati uvozno. a od te investicije u hrvatskoj ostane onaj mali dijo novca koji ostaje kods radnika. a a sto ko ima od Toga? samo Ikea.

KA
Kabulkowski
23:01 22.08.2014.

Predsjednik Hrvatske dolazi na otvaranje Ike-jeeee, trebao je doći u kaubojskom odijelu s platičnim pištoljem ak je mislio biti ozbiljan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije