Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Jovanović:

'Javljanje na natječaj za posao u Opatiji najlošija mi je odluka u mandatu'

Željko Jovanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.05.2014.
u 14:10

Šef Thalassotherapije Viktor Peršić čovjek je od ministrova posebnog povjerenja

Iako je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović odustao od radnog mjesta na Medicinskom fakultetu u Osijeku nakon što je Večernji list otkrio da je dobio stalno radno mjesto u nastavnoj bazi Thalassotherapia u Opatiji, na površinu izlaze novi detalji.

Šef opatijskog SDP-a

Među ostalim i snažne veze ravnatelja Thalassotherapije Viktora Peršića i ministra Jovanovića. Da Peršić uživa zaista posebno Jovanovićevo povjerenje, jasno je iz činjenice kako ga je ministar postavio na mjesto predsjednika Upravnog vijeća aferama uzdrmanog Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Postavio ga je i u Nadzorni odbor Hrvatske lutrije, iz koje se u proračun za sport i obrazovanje slijevaju milijuni. Peršić i Jovanović povezani su i putem stranke jer je ravnatelj Thalassotherapije ujedno i predsjednik opatijskog SDP-a te predsjednik Gradskog vijeća Opatije.

– Viktor Peršić vrijedan je čovjek i doktor, a na čelo Upravnog vijeća došao je da bi riješio nagomilane probleme. I to je odradio sjajno. Osim toga, kada je izabran u Upravno vijeće Zdravstvenog veleučilišta i u Nadzorni odbor Hrvatske lutrije, Peršić nije bio ravnatelj Thalassotherapije – poručio je ministar Jovanović. Otpočetka se, dodaje, slučaj krivo interpretira. Jer da je on kojim slučajem, kaže, realizirao radno mjesto, ne bi mu plaćala Thalassotherapia, nego Medicinski fakultet u Osijeku koji opatijsku bolnicu koristi kao svoju nastavnu bazu, uglavnom za poslijediplomce. Kako se uopće dogodilo da Medicina u Osijeku ima nastavnu bazu u gotovo 500 kilometara udaljenoj Opatiji, Jovanović ne zna. Ta je odluka, kaže, donesena prije nego što je postao ministar.

Sporni dopis sveučilištima

Jovanoviću ne ide u prilog ni činjenica da je nekoliko dana nakon što je izabran za stalno zaposlenog docenta kao ministar sveučilištima poslao dopis u kojem od njih traži da se asistentima i višim asistentima maksimalno produljuje asistentski status do deset godina i da se ne daje docentura, odnosno da se ne zapošljava na neodređeno. Kao razlog tome navodi tešku gospodarsku situaciju. Jer upravo je on viši asistent postao 2007., a naslovni docent 2010., dok je za stalno zaposlenog docenta izabran 2013. Tako mu je od višeg asistenta do docenta trebalo tek šest godina. I, iako kaže da se cijela stvar preuveličava i kako se nepotrebno radi afera, Jovanović danas žali zbog odluke da se javi na natječaj.

– Svakog dana donosim odluke, a ova će biti jedna od najlošijih u mandatu. Ali tješi me da tom odlukom nisam nikome naštetio niti sam ikoga povrijedio. Nema nikakvih posljedica. Najveću sam štetu napravio samom sebi i svom integritetu – zaključio je Jovanović.

>> Jovanović: Odustajem od mogućnosti aktiviranja posla na Medicini u Osijeku

Komentara 34

DU
Deleted user
14:30 06.05.2014.

Sad hitro donesi n a j b o l j u odluku svog mandata i daj odmah ostavku!

DO
downunder
14:29 06.05.2014.

'Javljanje na natječaj za posao u Opatiji najlošija mi je odluka u mandatu' ma čuj ove spodobe. Lik je rekorder s poništenim zakonima od strane Ustavnog suda od kad je Hrvatske, a on ovako samokritičan spominje posao u Opatiji.

BS
bstrabi2
14:36 06.05.2014.

Ne posao.Prije remetinac.Jer si uništio školstvo i sport.Kako miševi brišu kada brod tone.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije