Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'i DRUGI SU SE TAKO ZAPOŠLJAVALI'

Jovanović: Odustajem od mogućnosti aktiviranja posla na Medicini u Osijeku

Željko Jovanović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
02.05.2014.
u 15:26

"Dekanu Medicinskog fakulteta u Osijeku poslao sam pismo u kojem ga izvješćujem da odustajem od mogućnosti aktiviranja svoga izbora"

Nakon što je Večernji objavio kako je ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović dobio pa zamrznuo posao na Medicinskom fakultetu u Osijeku, Jovanović je poslao priopćenje u kojemu govori da odustaje od mogućnosti aktiviranja svojega izbora.

– Iako nakon izbora nisam potpisao ugovor o radu, što znači da izbor nisam ni aktivirao pa ga nisam mogao niti zamrznuti, a u želji da spriječim bilo kakve neutemeljene insinuacije vezane uz MZOS, Vladu RH, Medicinski fakultet u Osijeku i mene osobno, dekanu Medicinskog fakulteta u Osijeku poslao sam pismo u kojem ga izvješćujem da odustajem od mogućnosti aktiviranja moga izbora – poručuje Jovanović.

Jovanović je u priopćenju naglasio kako svaki znanstvenik koji nakon obavljanja političke dužnosti želi nastaviti rad u struci ne može i ne smije ni tijekom mandata potpuno zanemariti rad u nastavi te obveze prema studentima i znanosti. To je, dodaje, bio i glavni razlog njegova javljanja na natječaj raspisan u siječnju 2013. Naglašava kako za navedeni natječaj nije bila potrebna suglasnost njegova ministarstva pa nije mogao osobno utjecati na raspisivanje natječaja, a pogotovo ne na izbor kandidata.

– Na taj se natječaj nije javio nitko drugi pa ne smatram da je mojim izborom ugroženo bilo čije pravo – poručio je Jovanović.

Naglasio je kako su za svog mandata napredovali ili se zapošljavali u vrijeme i nakon mandata brojni ministri, njihovi zamjenici i državni tajnici MZOS-a, od Jure Radića, Branka Jerena, Nikole Ružinskog, Jure Zovka, Vladimira Strugara do Dragana Primorca.

>> Željko Jovanović mora odobriti više profesora za medicinu

Komentara 101

BU
Bulaba
15:31 02.05.2014.

Jovo, ne ide to tako. Kad te uhvate s prstima u pekmezu, ne možeš samo izvući prstiće iz tegle i nikom ništa. Uneredio si i prstiće, a bogami i teglu.

DU
Deleted user
15:30 02.05.2014.

počeo sam plakat .............. pa ovo su idioti ...... moj narode kome si povjerovao

Avatar Robert28
Robert28
15:38 02.05.2014.

Treba istražiti taj natječaj na koji se samo Jovanović javio! Brzopotezno Jovanović želi sve staviti pod tepih, ali pročešljavat će se i Jovicu kao što i on već dvije i pol godine pročešljava sve koji su mu trn u oku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije