Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Radeljak osuđen na 7 mjeseci zatvora, mora odraditi 400 sati za opće dobro

Josip Radeljak
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
27.05.2015.
u 15:40

Poduzetnik je proglašen krivim jer je nadopisao tekst na bianco papiru s potpisom polubrata Željana Radmana

Josip Radeljak na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora za krivotvorenje isprava, a zbog njegovih godina sutkinja mu je zatvorsku kaznu zamijenila sa 400 sati rada za opće dobro, pišu 24 sata.

Poduzetnik je proglašen krivim jer je nadopisao tekst na bianco papiru s potpisom polubrata Željana Radmana kojim mu ugovorom iz 1997. godine prepušta kultni splitski kafić Semafor vrijedan 500.000 eura, ili oko 3,8 milijuna kuna.

Radeljak mora platiti i 10.857 kuna sudskih troškova, a njegov odvjetnik Damir Primorac najavio je da će se žaliti na presudu.

>>Dikan Radeljak zbog zapetljaja crijeva završio u bolnici

Komentara 14

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:03 27.05.2015.

Pa sto je to, zar dva dva mjeseca setanja po parkovima mijenja 7 mjeseci zatvora?

FR
franjo
16:05 27.05.2015.

Prokletstvo je u ovom čovjeku. Ako se tako i može nazvati. Pohlepnost je najveća bolest ovoga vremena.

DU
Deleted user
16:30 27.05.2015.

zao mi je ljudi koji zbog sitnica leze po zatvorima, one babe sto je dobila 1500 kn kazne jer je prodavala med uz magistralu, svih onih obespravljenih koji citajuci ovo zele iskociti iz koze. Zbog njegovih godina sutkinja zatvor zamjenilaa radom za opce dobro? Pa zakon ne poznaje diskriminaciju kako ne spolnu, rasnu a ni dobnu. Slag na kraju, njegov odvjetnik ce se zaliti, otvori se zemljo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije