Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraća li se doista?

Jedno je sigurno: Mesić želi zagorčati život Mostu i HDZ-u

stjepan mesić
Foto: Goran Stanl/PIXSELL
1/6
23.04.2016.
u 09:30

Bivši predsjednik reagirao na najavu vladajućih da će ukinuti njegov ured.

Bivši predsjednik Stipe Mesić najavio je povratak u “aktivnu politiku” u televizijskoj ispovjedaonici Zorana Šprajca. Stari politički lisac nije otkrivao detalje, nego je uza zagonetan smiješak uvijeno zaprijetio da će zagorčati život vladajućima koji su najavili ukidanje njegova ureda. Međutim, pitanje je ima li taj 81-godišnji umirovljenik, koji je valjda obnašao sve moguće političke funkcije, želje i snage za takav pothvat.

Politički eros

Politički analitičar Žarko Puhovski objašnjava Mesićevu najavu kroz staru izreku da je dobar strah onome kome ga je Bog dao.

– Ne vjerujem da je njegov povratak u politiku realan, ali sam zato uvjeren da je Mesić preplašio dio političara – ističe Puhovski dodajući da će se Mesić snažnije pojavljivati u javnosti.

Bit će aktivniji, zaključuje Puhovski, jer želi pokazati onima koji su ga naljutili da bi im bilo bolje da ga nisu dirali.

Dugogodišnji Mesićev prijatelj Zoran Pusić ističe da puno toga ovisi o zdravlju bivšeg predsjednika. Naglašava da je Mesićev politički eros vrlo snažan i poznat njegovim poštovateljima i protivnicima. Pusić također procjenjuje da će se Mesić više angažirati u javnom životu i medijima, dok je manje vjerojatno da će ići na izbore.

Dodaje da su ideje koje Mesić zastupa i danas prijeko potrebne u našemu društvu. Međutim, pitanje je kako bi to primili mlađi političari koji neće tako lako ustupiti svoje mjesto nekome pa makar se radilo o “starom i slavnom političkom lavu”.

Milan Bandić je samo rekao da Mesiću želi zdravlja i uspjeha u budućem političkom životu. Posebno je istaknuo Mesićevo zdravlje jer je “u njegovim godinama najvažnije da je čovjek zdrav”.

Nema šanse

Na pitanje boji li se konkurencije, Bandić je odgovorio u prepoznatljivu stilu, da se boji samo “dragog Boga i svoje majke”.

Ivan Aralica ističe da se Mesić odlučio na korak koji poduzimaju svi propali političari. Može dobiti nešto sitno, ali nema šansi za povratak na vlast. Naglašava da je cijela Mesićeva karijera bila splet nesretnih okolnosti.

– On nije proizlazio ni iz volje birača, ni iz potrebe društva za takvim tipom političara. Hrvatska je danas izvan tog spleta nesretnih okolnosti – zaključuje Aralica.

>>Budući da postoje snage koje me žele ponovno u politici – imat će me

Komentara 254

UM
umnjak
09:41 23.04.2016.

Jedno je sigurnno. Mesic ce zavrsiti u zatvoru!

Avatar Idler 3
Idler 3
09:47 23.04.2016.

Jedno je sigurno....češnjak i glogov kolac pomažu >;-))

DU
Deleted user
09:45 23.04.2016.

Ovo je ˇindividua" koju ja osobno ne zelim u nikakvom kontekstu ili korelaciji sa bilo kakvim drzanim aparatom ili bilo kako povezanu sa RH....individua kojoj ne zelim dati ni lipe svog novca koji dajem za svoju domovinu a mislim kakoo tako razmislja puno građana ove zemlje.....ajmo na referendum pa ce se i to vidjeti iako je jedan vec bio kroz izbore.....neka ide u zaborav jer nista nista nije ucinio za dobro svoje domovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije