Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost u jadranu

Jedna od najotrovnijih: Djeca u Tribunju pronašla ribu fugu

riba fuga,tribunj (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
20.03.2013.
u 09:55

Lagocephalus sceleratus je jedna je od najotrovnijih riba na svijetu. Sadrži otrov tetrodoksin.

Ribu fugu, čak 1250 puta otrovniju od cijanida, u utorak su pronašla djeca u luci u Tribunju, javlja portal Dalmacija News.

Ova vrsta ribe nosi latinski naziv Lagocephalus sceleratus i jedna je od najotrovnijih na svijetu. Sadrži otrov tetrodoksin, a dosad nikada nije uočena u Jadranskom moru.

Kako doznajemo, fugu je pronašao dječak Lovre Bolanča. Danas će je preuzeti strucnjaci sa veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

>>Uhvatila se u mrežu: Murterski ribari 'ulovili' 300 kg tešku minu

 

 

Komentara 6

Avatar million
million
11:37 21.03.2013.

Ima 78 podvrsti "fugu" riba od toga su 22 od japanske vlade dozvoljene za upotrebu tj. za jelovnik . Te ih smiju pripremati samo licencirani kuhari . Kod svake podvrste "fugu " ribe se otrov nalazi u drugim organima te je zato potrebno svaku podvrstu poznavati dobro te sta i kako odstraniti iz nje da bi bila bezopasna za papati .. Dobar tek ! :)

Avatar morski covik 1
morski covik 1
12:10 20.03.2013.

Nije otrovnija od Mamica nema shanse!

Avatar million
million
11:24 21.03.2013.

Ta riba se jede u restoranima i vrlo je cijenjena delikatesa ali koju pripremaju samo majstori izucenog zanata u trajanju od tri godine !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije